|
Autor |
Wiadomość |
whisky
Użytkownik
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Audi A8
|
Wysłany: 2009-11-24, 20:34 [D2 ALL
] Problem z airbagiem
|
|
|
Witam,mam taki problem koledzy.....wymianiałem żarowki w klimatronicu wiec wyjmowalem calą konsole centralną.....poniewaz trwalo to troche,grała muzyczka i mialem zapalone swiatla wnetrza padla mi bateria....odpalilem auto z drugiego akumulatora i zapalila sie zarowka od airbagu....podlaczylem sie wagiem i wyskoczyl blad 65535.u48023 cos w stylu checksum error i nie wiem co za bardzo robic.......prosze o pomoc ...dodam tylko ze tego bledu nie mozna usunac vagiem.... :-( |
|
|
|
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 247 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5111 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2009-11-25, 00:34
|
|
|
Jeśli bład ciągle pozostaje to wina sterownika. Jeśli sterownik nie jest uszkodzony, można probowac wgrać mu nowy soft (tzn na nowo). Wiec pozostaje szukać kogoś od sterownika poduch/abs etc. Dośc szybka i prosta sprawa - ale koszt ok 100zł (w zalezności od warsztatu).
PS - przyjmuje oczywiscie ze poduchy na miejscu . |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
whisky
Użytkownik
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Audi A8
|
Wysłany: 2009-11-25, 07:42
|
|
|
no mam taką nadzieje ;-) .do tego czasu bylo ok kontrolka zapalala sie i po chwili gasła takze poduszki chyba są ok.....Dzięki za pomoc,postaram sie udac do kogos fachowego w tej dzidzinie..pozdrawiam |
|
|
|
|
paulo79
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2, BMW 7er
Pomógł: 32 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 575 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 2009-11-25, 10:38
|
|
|
podczas odpalania takich aut z kabli moga zdarzyc sie rozne dziwne rzeczy,tam jest kupa elektroniki,sterownikow itd. Znam takich przypadkow kilka kiedy auto dostalo pradu od drugiego pozniej bylo mase dziwnych kontrolek na pulpicie. Nie powinno sie tak robic teoretycznie |
|
|
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2009-11-25, 22:52
|
|
|
Generalnie nie radzę odpalać takich aut z drugiego aku, bo są strasznie wrażliwe. Lepiej odłączyć klemy i doładować. Ale choć z jednym nie ma problemu, A8 na pych nie zapalisz... ;-) |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|