Przepływomierz jest w górnej części a to "coś" jest w dolnej pod filtrem. Wychodzi z niego wąż gumowy o średnicy ok 20 - 25mm i jest jedna kostka z przewodami.
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D2 FL Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 195 Skąd: Długołęka/Wrocław
Wysłany: 2010-01-28, 14:37
wiem kolego o co ci chodzi ale tez niewiem do czego to jest, u mnie jak zapalam samochód zimny to to cos huczy jak odkurzacz przez jakies 2, 3 minuty od odpalenia, Po zmianie filtra powietrza tez sie włącza
Czyli z tego co wyczytałem urządzenie tłoczy jak najwięcej powietrza bezpośrenio pod zawory w celu szybszgo nagrzania silnika i katalizatorów które nie mają sprawności jak są zimne. Inaczej mówiąc ekologia Rozumiem że urządzenie powietrze tłoczy z obudowy filtra powietrza przez gumową rurkę do silnika :?:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum