Autor |
Wiadomość |
Korton
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomasz
Jeżdzę: a8 d3
Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 371 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2016-01-02, 22:55
|
|
|
Apophis napisał/a: | Takiego MSI ale w nieco podkreconej wersji ma Dziadek_yoyo i ten komp u niego robi wszystko od strojenia baz w firmach(aspekt służbowy)poprzez przegladanie neta,filmów i bajek dla dziecka. A waży to ze 20kilo z plecakiem no ale musze przyznac że zasuwa nieźle-z tego co wiem dał za niego 8kafli. |
Z filmami, mediami wlasciwie kazdy wspolczesny laptop sobie poradzi. To, ze gosc stroi bazy danych to nic nie znaczy, on sie tylko terminalem/klientem podlacza na serwer i na nim wszystko zdalnie wykonuje, wiec cala cala moc obliczeniowa jest po tamtej stronie, moglby to samo ze smartfona robic.
Jesli juz laptop, wez cos z mocnym procesorem (najwyzsze modele i5, lub i7), duzo ramu i dedykowana karte graficzna - najlepiej cos z wyzszych modeli. Podam kilka propozycji od najnizszych cen:
Lenovo Y50-70 (calkiem mocna karta Geforce GTX 960M, doposaz w dysk SSD, dodaj ramu i bedzie smigac)
Dell Alienware
Wszystko co ma karte GTX 960 lub wyzsza (najlepiej 970, 980 lub jeszcze lepiej x2 czyli SLI) |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-02, 23:04
|
|
|
Nie po tamtej stronie tylko ale własnie ma I7,ja mam i5 daja rade. |
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: tiptronic FBG
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2016-01-03, 10:31
|
|
|
daje rade w pasjansa ktorego grasz twoj lapek nie widzial nic procz zdjec i filmow wez tam odpal jakas gre nowsza to sie zesra na miętowo
kolego kupuj stacjonarke dobry monitor a lapka na pewno jakiegos masz gotowy material przerzucasz jakmusisz byc mobilny w formie avi i jedziesz do klienta |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
Korton
Moje A8
|
Wysłany: 2016-01-03, 11:14
|
|
|
preston81 napisał/a: | daje rade w pasjansa ktorego grasz twoj lapek nie widzial nic procz zdjec i filmow wez tam odpal jakas gre nowsza to sie zesra na miętowo
kolego kupuj stacjonarke dobry monitor a lapka na pewno jakiegos masz gotowy material przerzucasz jakmusisz byc mobilny w formie avi i jedziesz do klienta |
Nie przesadzaj, owszem stacjonarke zbudujesz wydajniejsza, ale wspolczesne laptopy nie sa juz takimi slabeuszami. Pamietam jak na studiach robilem w 3dmax na pentium II 233Mhz i dawalo rade, czasem render zapuszczalo sie na noc (animacje). Na mocniejszych laptopach zagrasz we wspolczesne gry, chodzby dosc wymagajacy wiedzmin plynnie idzie na GTX 960M - a to nie jest najwyzsza polka w laptopach. Do renderingu pomieszczen nie trzeba od razu stacjonarki co potrzebuje zasilacza 1000W Chyba ze kolega zrobi dookola regaly ze szklem, krysztalami i pusci rendering z zaawansowanym swiatlem, cieniami, itd - to chwile poczeka |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-03, 11:59
|
|
|
Prestoniusz kupił lapka z wyprzedaży w media markt za 2tys i myśli że ma najlepszy jaki istnieje
Ja kupiłem dawno temu Optimusa w sklepie za 3500 i smigały na nim spokojnie NFS do carbona bo potem już nie miałem skąd brac piratów |
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2016-01-03, 12:40
|
|
|
ja sram na lapki i nie kupilem nigdy zadnego , ew rozbudowalem lapka mojej zony bo dalo rade wymienic grafike zmienic procka, hdd i dolozyc ramu
sam zawsze skladam kompa - jest lepiej wydajniej ciszej taniej jesli chodzi o zestaw stacjonarny vs lapek za tę sama kwotę nic nie przebije stacjonarki NIC wbijcie sobie w te kapuściane czupryny
pozatym lapek najczesciej pozbawiony jest mozliwosci wymiany grafiki i jesli tez taka ci padnie calego lapka mozesz wsadzic w odbyt
kolega napisal ze chce na tym grac ... wiec nie doradzajcie mu syfu w postaci lapkow skoro sam powiedzial ze nie wyklucza stacjonarki
co jak co ale dla gracza wazne jest wiecej czynnikow niz wam sie zdaje (bynajmniej dla takiego hardkora jak ja )
Apo prosze cie nie mow mi ile wydales na lapka i gdzie rownie dobrze mozesz kupic kolejnego w auchan czy realu i tak bedzie to szajs w porownaniu zbudowania stacjonarki za te sama kwote
ale jesli chodzi o mobilnosc to oczywiscie macie racje lapek tylko lapek
ale jesli chodzi o sprzet do grania to tylko stacjonarka albo jesli ktos ma za duzo kasy to moze wydawac 8-10-15k co rok lub 2 wali mnie to |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-03, 13:04
|
|
|
Wydałem tysiaka na biznesowy lapek który i tak zabije twoje zabrudzone kompy bo jak ktoś dopuszcza dziecko do kompa to wiadomo że zasyfi go maxymalnie-sam byłem dzieckiem to wiem
Ty masz kompa w każdym pokoju bo masz może miejsce na to ja nie mam ani potrzeby grać ani ochoty się żenić z niepotrzebnym prądożernym pudłem.
Do gier sa konsole i jedyna gra która mnie interesuje to GT na PS3 i to tyle
WIęc dla mnie żadne pudło nie ma racji bytu i nie przebije szybkiego lapka z dobrym prockiem ramem i hdd. |
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2016-01-03, 13:25
|
|
|
zabije moje kompy chyba swoja prostotą i wydajnościa kalkulatora z chin przywiez do mnie ten szajs odpale ci na nim 3dmarka i pojdziesz z placzem to oddac to jak bys chcial sie ze mna rowerem scigac ....
tu ladnie powiedziales nie mam miejsca rozumiem lapek jest wlasnie do tego jak ktos by chcial a nie moze to kupuje lapka ew zeby go zabrac do auta czy napisac cos na dzialce albo w namiocie to spoko lapek jest ok ja mowie tu tylko o sprzecie do gry i mowiac grach nie pisz mi o konsoli bo te traktuje jak sprzet dla niepelnosprawnych ew slabo rozwijajacych sie istot , owszem to co mowisz odpalic wyscigi i bijatyke spoko konsola jest ok ale wez na tym pograj w rts albo fps no poprostu sie nie da jak wspomnialem mowa byla o graniu a nie puszczaniu maili z namiotu wiec w tym przypadku lapek jest poprostu slabszy i juz nic tu lepiej nie pisz na temat gier i sprzetu
btw moj syn ma swojego kompa na moim nie gra
to pradozerne pudlo to jak te nasze paliwozerne pudla analogia jest taka sama mozesz miec maluszka (lapka ) albo stacjonarke (auto z v8 ) i nie brnij juzz w swoje zlote przemyslenia o kosmicznych predkosciach tej biznesowej padaki bo to kolo wydajnego kompa nawet nie stalo to nie jest sprzęt do grania ooooo |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-03, 13:39
|
|
|
Bezsensowna padaka to żrace poł kilowata dziennie pudło tylko po to by odpalic dziecinna gierke-Auto to auto-masz LPG do zmniejszenia kosztów Ja mam juz 33 lata więc czasy dziecinnych gierek mineły wraz z zeszłym stuleciem Maciuś-proponuje dorosnąć
Każde twoje pudło dla mnie jest warte tyle co waży,nigdy nie kupie pudła i zawsze bede miał lapka wyższej klasy bo tanie gowienka sie zwyczajnie nie opłaca kupować.
90% moich potrzeb w komputerze to forum,net reszta to jakies filmy i czasami cos w nim drukuje.
Konsole kupilem nowa okazjonalnie tylko do GT jak mi się czasem zachce a tak to sie kurzy bo jak wspomniałem dawno mnie gierki przestały interesować
I nie bądź taki odważny w postach bo w realu boisz się nawet dentysty <jezyk> <jezyk> <jezyk> |
|
|
|
|
|
|
|
robertas
Moje A8
Rocznik: 1997
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 1605 Skąd: ślask
|
Wysłany: 2016-01-03, 14:06
|
|
|
Kuzwa, co tutaj sie dzieje.... jesli do konkretnych obliczen to tylko stacjonarka, bo zbudujesz dobry sprzet 4x taniej niz lapka o podobnych parametrach
Apo, nie wiem cos sie tak uparl na lapka... Preston dobrze gada, kazdy dobiera sprzet pod to do czego go uzywa i moim zdaniem lepsza w tym przypadku dla kolegi bedzie stacjonarka ... |
_________________ Klimatyzacja problem Audi.
Amortyzatory, sprężyny, drążki, wahacze, łączniki, stabilizatory Audi.
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-03, 14:27
|
|
|
Ale ja pisze że dla mnie żadne superpudło nie ma racji bytu i potrzeby,ja zawsze bede wolał zainwestowac 8k w lapka niz 3 w bude na mole
Kolega szukał rady napisałem że sa dobre lapki jesli chce takiego to znajdzie ale bedzie drożej. To że pudło ma wiecej mozliwości to juz nie neguje przecie-dla mnie to nie potrzebne i tyle i o to chodziło a prestona bola zęby i sie na nas mści |
|
|
|
|
|
|
|
Korton
Moje A8
|
Wysłany: 2016-01-03, 15:23 Re: 3d studio max
|
|
|
Umiecie czytac? Po co cala strona o wyzszosci stacjonarek na laptopem (nikt nie negowal, ze w tej samej cenie stacjnonarka bedzie wydajniejsza). Gosc potrzebuje laptopa na ktorym bedzie mozna komfortowo 3dmax'a odpalic.
Kosmy napisał/a: | Witam,
czy ktoś z Was może korzysta z tego programu ? Jeśli tak to czy ten sprzęt poradzi sobie z renderingiem ?
ps. Stacjonarka odpada, za dużo miejsca zabiera.
http://www.x-kom.pl/p/262...l#specification |
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-03, 16:09
|
|
|