|
Autor |
Wiadomość |
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-04-02, 23:25
|
|
|
robertas napisał/a: | Apo, dzis masz wyraznie gorszy dzien... Nie kupisz zonie zadnej popierdolki a kazesz jezdzic jej Nexia 1.5 Sorry za OT ale czytac tego nie moge
Grzebalem troche przy tych strupkach i zlego slowa powiedziec nie moge o tym modelu Dla kobiety idealne |
Ty czytaj cały temat a nie wyrywasz kawałki-pisałem że gdyby nie to że nexia JUŻ U MNIE BYŁA to bym nigdy tego żonie nie kupił
Nexia słuzyła mi z założenia na dojazdy do garazu po A8 i jako dupowóz zapasowy,ale nie kupiłem jej tylko dostałem |
|
|
|
|
|
|
|
pb41ns
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: przemek
Jeżdzę: a8, a3 8l
Pomógł: 26 razy Dołączył: 28 Sty 2012 Posty: 1563 Skąd: osiek kuj-pomor
|
Wysłany: 2016-04-03, 00:12
|
|
|
to może ja sie wypowiem, tak sie składa że posiadam a3 8l z 99 roku 1,6 oczywiście, ja i tylko ja ją serwisuje i nigdy nie sprawiła problemu, auto jest BEZ AWARYJNE i wcale nie jest mułem, jest to małe i zwinne autko którym uwielbiam jeżdzić, a jak ktoś nie miał z nim do czynienia to niech sie nie wypowiada, a tak po za tym to autko używa moja pani i jest nią zachwycona, tak więc polecam a nie dowiarkom radze najpierw pojeżdzić i dopiero oceniać chyba że miało sie okazje jeżdzić trupem ale to już inna sprawa |
_________________ Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz.... |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-04-03, 00:16
|
|
|
100PS przy ponad 1200kg jest mułem. Dokładnie jak 77konna jedno tonowa nexia. Preston żadnego trupa nie ma tylko całkiem zadbane 8n |
|
|
|
|
Inter32
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Cze 2010 Posty: 233 Skąd: Wyszków
|
Wysłany: 2016-04-03, 08:04
|
|
|
Jeżeli diesel to szukaj wersji 90 km, wersja 110 km sporo gorsza, 90 km to legendarne 1Z, 90 km pali sporo mniej niż 110 km , generalnie jeden i drugi chodzą jak traktor ale wersja 90 km chodzi ciszej, skąd to wiem bo akurat w rodzinie mają obie takie wersje |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2016-04-03, 10:01
|
|
|
Może nie A3 ale w ojciec ma Borata 1.9 TDI sto...coś koni, 103... szczerze nie pamiętam ale jest to najsłabsza odmiana na pompkach.
Ogólnie motor fajny, pali na dotyk, uszczelniona była ostatnio pompa i wymieniony termostat bo się nie dogrzewał.
Moment obrotowy, fakt czuć w tym aucie. Może nie jest to petarda ale do sprawnego poruszania się po mieście w zupełności wystarczy. Spalenie 8 litrów miasto, pewnie udało by się zejść troszkę niżej ale ojciec jest kierowcą starej daty gdzie popełnia podstawowy błąd, nie hamuje silnikiem.
Osobiście jak jeżdżę tym autem to uważam, że do TDIka fajnie by pasował automat, lecz do stukonnego motoru mogło by to być troszkę męczące.
Inter32, 90 KM.. no i tu koledze przybiję piątkę. Zdrowa dziewięćdziesiątka będzie żyła i żyła i żyła.
http://www.auto-swiat.pl/...a3-i-1-8/q6dwgr
http://www.auto-swiat.pl/...ambicjami/8n0zr
http://www.auto-swiat.pl/...y-interes/4d2gd
Mojej, żonie też się podoba A3 i jeśli ja bym szukał to tylko dwóch odmian 1.6 i 1.8 ale z przewagą na 1.8 oczywiście bez turbo. Ale jeśli trafił by się 1.6 w bdb stanie to oczywiście wrócił bym nim do domu. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-04-03, 12:19
|
|
|
ernesto napisał/a: | Osobiście jak jeżdżę tym autem to uważam, że do TDIka fajnie by pasował automat, lecz do stukonnego motoru mogło by to być troszkę męczące. |
A4 o której wspominałem to 2002 rok z wersja 116PS i tipem-zasuwa jak przecinak-jest to auto własnie rodzinne(mały kombiak) dla mnie za ciasna ale przejechałem nia dobry tysiak i wg mnie daje rade przy znikomym spalaniu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|