Cześć,
Poszukuję elektronika , który by zdiagnozował i naprawił usterkę w systemie MMI .
Przeczytałem już wszystkie posty dotyczące usterek MMI i we własnym zakresie sprawdziłem wszystkie elementy systemu , podłączając bypass za poszczególne elementy , sprawdzając bezpieczniki .
System po krótkiej agonii polegającej na samoczynnym resecie - umarł , wyświetlacz został w pozycji wysuniętej , nie ma podświetlenia konsoli środkowej .
Mieszkam w okolicy Oświęcimia .
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Piotr
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D3 QUATTRO TIPTRONIC Pomógł: 8 razy Dołączył: 28 Cze 2014 Posty: 1802 Skąd: VENLO/WROCŁAW
Wysłany: 2017-03-02, 20:19
a może sam wyświetlacz padł... lub tasma? jeżeli demontowales i zle zlozyles to podzas otwierania mogla tasma ekranu się wypiac albo inna wtyczka
po za tym taki stan rzeczy ma się kiedy akumulator jest bliski śmierci... ma jeszcze prad?
nie miałeś zalanego mmi czasem?
spróbuj odpiąć wtyczkę od panela i wpiąć z powrotem .. rozne dziwne rzeczy się dzieja przy uszkodzonym panelu lub niskim pradzie
u mnie było tak ze ostał się otwarty i ekran wyłączył się wkurzyłem się wypiolem panel i zapiałem z powrotem i odziwo zamknął się i już działał caly czas .. ale ja miałem panel zalany .. i słaby aku dodatkowo
_________________ Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z-symphony-ii-na-navigation-plus-problem-z-kierownica-t88801.htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum