Koledzy,
przeglądając wszystkie posty nie byłem jednak w stanie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi - pomóżcie...
A więc tak.....
Model to 2.8 rocznik 99
Mam zamiar zainstalować w nim instalację LPG z butlą w kole około 70-75 l ....tak wyliczył gazownik.
A teraz do celu.....wymiana zawieszenia zbliża się wielkimi krokami.
Zależy mi na bardzo komfortowej jeździe, dodatkowo aby nie siadł mi tył przy pełnym zalaniu PB+ LPG i 2 osobach na tylnej kanapie.....
Czy w ogóle jest to możliwe ???
Czy moglibyście mi podać konkretny model sprężyn plus amorów jakie musiałbym zakupić aby osiągnąć ten efekt ???
Z góry chciałbym zaznaczyć że chciałbym kupić sprzęt nowy a nie używany....więc z góry dzięki za konkretne propozycje.
Dziękuję wszystkim za ewentualne podpowiedzi i pomoc.
Zależy mi na bardzo komfortowej jeździe, dodatkowo aby nie siadł mi tył przy pełnym zalaniu PB+ LPG i 2 osobach na tylnej kanapie.....
Czy w ogóle jest to możliwe ???
Tylko z nivo jeśli interesuje Cię oryginał, albo air ride. Z klasycznych sprężyn musiałbyś się zaopatrzyć w te z 3.3 TDI + ew patent z forum na podniesienie tyłu (rysunek ktoś tu podawał dla customowej podkładki), albo niedostępny setup z wersji opancerzonej.
Z tego co wiem to air raid nie posiada homologacji na drogi publiczne poza tym poczytałem trochę o tym i nie ma zbyt dużo pozytywnych opinii.
A co do nivo....czy można zainstalować nivo tylko tył czy na przód też bym musiał ?
I czy jest to w ogóle możliwe i opłacalne. Ile by mnie to kosztowało jeżeli miałoby być tylko na tył i jakie części całościowo bym potrzebował aby wykonać taką operację?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum