|
Autor |
Wiadomość |
SamackA8
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Kamil
Jeżdzę: Audi A8 D2 , Audi A6 C6
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Kwi 2011 Posty: 383 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2012-09-12, 14:04 A8 impregnacja Zima
|
|
|
Witam. Otóż wielkimi krokami zbliża się zima, dlatego pytam Was forumowicze czym i czy w ogóle impregnujecie, zabezpieczacie samochód na zimę. Chodzi mi np. o skórę w samochodzie, lakier, listwy chromowane, podwozie itd. Może coś w silniku też :?: nie wiem po prostu . Proszę Was o pomoc wcześniej miałem Omegę, Dodga Caravana 2008 rok to nie miałem tak jak w A8 czyli woski, polerki itd. No ale teraz jest Audi to trzeba zabezpieczać wszystko itp. |
_________________ I love my A8, A6 and S3
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7 |
|
|
|
|
|
|
|
bunga bunga
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3200
Skrzynia: Tip
Zasilanie: ON
Imię: Marcinkus
Jeżdzę: W221, 997
|
Wysłany: 2012-09-12, 20:01
|
|
|
Zaproponowano mi oklejenie całego auta bezbarwną folią ochronną. Chroni przed mikro uszkodzeniami mechanicznymi i utlenianiem się lakieru. Ale auto jest trochę za stare. Z zewnątrz pasta polerska carvalet. Wewnątrz mleczko do skór carvalet. Wnętrze myję cleanerem tenzin i konserwuje mleczkiem 4-5 razy w roku. Jeszcze nie stosowałem impregnatu na zewnątrz. Oprócz biteksu do dużego fiata 20 lat temu. ;-)
8-) |
_________________ Forum Audi A6 |
Ostatnio zmieniony przez bunga bunga 2012-09-21, 20:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
|
Druss
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D2 4.2 ; W203
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Sie 2011 Posty: 290 Skąd: Grodzisk Maz
|
Wysłany: 2012-09-18, 08:50
|
|
|
Myśle ze powinno być pożadne mycie, glinka, coś ściernego, politura, pożądny wosk i wosk w sprey'u wraz z jakimś cleaner/detailerem żeby czyścic autko z kurzu a jak bedzie zima trzebą ją przeczekać albo myć autko w ocieplanym garazu.
A wewnatrz, zestaw gliptone do skór i juz.
A po zimie znów woski, poleki, czyszczenie
Pozdrawiam. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|