|
Autor |
Wiadomość |
sebos17
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.8
Skrzynia: 6HP
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sebastian
Jeżdzę: X5 E53 4.8is
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 623 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2011-05-16, 21:01 [D2 ALL
] Zabezpieczenie samochodu
|
|
|
Zastanawiam się na zamontowaniem dodatkowego zabezpieczenia w nowym samochodzie.
Wiadomo, że nikt głośno nie lubi rozmawiać o swoich zabezpieczeniach, jednak może ktoś się podzieli swoim doświadczeniem.
Do niedawna wydawało mi się, że ukryty w samochodzie telefon komórkowy to niezłe zabezpieczenie w razie kradzieży. Teraz już wiem, że są urządzenia które zagłuszają sygnał GSM i ten rodzaj zabezpieczenia nie jest miarodajny.
Nie raz na forum spotkałem się z wpisami, że trzeba dobrze sprawdzają się systemy odłączające jakiś układ (np. pompę paliwa). Tylko jak to ugryźć? Czy bawić się samemu czy oddać auto do jakiegoś warsztatu? Jeżeli warsztat, to może ktoś zna jakiś pewny z podlasia, ewentualnie z Warszawy?
Zastanawiam się jeszcze nad rozwiązaniem marki ZEDER. Oczywiście ma to swoje plusy i minusy, jednak nie znalazłem w necie negatywnych opinii na temat tego zabezpieczenia.
Jakie inne zabezpieczenia można zastosować w naszych samochodach ? |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2011-05-16, 21:40
|
|
|
sebos17 napisał/a: | Zastanawiam się na zamontowaniem dodatkowego zabezpieczenia w nowym samochodzie.
Wiadomo, że nikt głośno nie lubi rozmawiać o swoich zabezpieczeniach, jednak może ktoś się podzieli swoim doświadczeniem. |
Nasze forum jest wystarczająco otwarte dla każdego z zewnątrz aby temat ten był niezbyt wygodny dla wielu osób... bądź co bądź jeździmy Audi A8/S8 a nie Fiatem Uno więc niektóre z naszych aut kosztują jednak całkiem sporo.
sebos17 napisał/a: | Nie raz na forum spotkałem się z wpisami, że trzeba dobrze sprawdzają się systemy odłączające jakiś układ (np. pompę paliwa). Tylko jak to ugryźć? Czy bawić się samemu czy oddać auto do jakiegoś warsztatu? Jeżeli warsztat, to może ktoś zna jakiś pewny z podlasia, ewentualnie z Warszawy? |
Jeżeli samemu to trzeba jednak dobrze wiedzieć które kable tniemy i w jaki sposób.
Jeżeli zaś chodzi o warsztat to ja cokolwiek mogę polecić... może nie w samej Warszawie ale na pograniczu... info telefonicznie lub na PW.
sebos17 napisał/a: | Jakie inne zabezpieczenia można zastosować w naszych samochodach ? |
To nic osobistego ale mam nadzieję że nie było wielu chętnych aby się w tym temacie wypowiadać... wiem że złodzieje dobrze sobie radzą bez naszej pomocy ale dawać im do ręki klucze od swojego auta to już trochę przegięcie :-?
Niestety ale temat zamykam.
Pozdrawiam, FOSS |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|