Wysłany: 2017-01-02, 07:39 [D2 ALL
] Różny rozmiar opon
Dzień dobry-potrzebuję na szybko odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie-w komplecie z moją A8 dostałem komplet kół 225/60R16 z oponami wielosezonowymi-sęk w tym iż dwie opony są Michelina a dwie Nokiana i różnią się obwodem o dokładnie 15 mm.Można je założyć (w bardzo dobrym stanie są) czy też dać sobie na spokój i kupić nowe 4 sztuki ?Pozdrawiam w Nowym Roku i mam nadzieję na rychłą odpowiedź .
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2017-01-02, 14:00
To co już jakiś czas temu pisałem i tak do D3 mi w ASO powiedzieli. Między kołami na osi 1-2mm a między osiami do max 4mm różnicy ale na bieżniku w takich samych oponach. Nie wiem jak taka różnica w bieżniku przekłada się na różnice w obwodzie koła.
Dobry wieczór-byłem dzisiaj u dwóch znajomych wulkanizatorów i obaj stwierdzili (po obejrzeniu opon) żebym dał sobie przysłowiowego siana z ich wymianą .Cieszy mnie to niezmiernie gdyż zaczynanie Nowego Roku od wydania 2 tys to niekoniecznie jest to co lubię najbardziej...Dziękuję za odpowiedzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum