|
Autor |
Wiadomość |
Klimass1
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 4HP-24
Zasilanie: PB
Imię: Sebastian/Dawid
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 4 razy Wiek: 51 Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 387 Skąd: Syców
|
Wysłany: 2012-11-30, 15:40 [inne] Nagłośnienie BOSE AUDI A8 do innego auta
|
|
|
Witam , mam prośbę aby ktoś mi pomógł w podłączeniu oryginalnego nagłośnienia BOSE wyjętego z A8 - radio Delta , Wzmacniacz Bose 4D0 035 225, bowiem dostałem je za pół darmo i wpadłem na pomysł aby sobie wrzucić taki oto zestaw do mojego projektu czyli golfa 3ciej generacji którego zakupiłem aby coś ciekawego z niego ulepić przez zimę i na wiosnę wyjechać czymś rzucającym się w oczy
Pytanie brzmi , czy ma ktoś schemat do tego wzmacniacza , lub wie gdzie ma być podpite zasilanie , gdzie masa , gdzie głośniki itd... znalazłem w necie coś takiego http://postimage.org/image/r8oht1mpd/ ale nie wiele z tego rozumiem, chyba że ktoś mi rozszyfruje ten schemat. Wiązkę chce sam zrobić bo oryginalnej nie posiadam niestety więc muszę wiedzieć co gdzie podłączyć.
Proszę o szybką odpowiedź, i nie piszcie że to bez sensu że nie podłączę tego że to nie będzie działać , w A8 działa to czemu w Golfie ma nie działać . Może to i dziwny pomysł pakować to do golfa ale chce mieć coś innego niż wszyscy . Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi i pomysły. |
_________________ Regulamin - reklama.
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców
A6 C6 BMK wymiana wtrysków? |
|
|
|
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-30, 16:18
|
|
|
Kolego jutro oblukam instalacje z angola od wzmacniacza. Jak będziesz chciał to ci wyśle! |
|
|
|
|
|
|
|
Klimass1
Moje A8
|
Wysłany: 2012-11-30, 18:03
|
|
|
ok , zobacz ale jak coś moje zapytanie nadal aktualne , jak ktoś coś wie w tej sprawie to proszę pisać , schemat tak czy tak potrzebuję albo opis do mojego , gdzie zasilanie podlaczyc |
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców
|
|
|
|
sylwekr
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sylwek
Pomógł: 20 razy Wiek: 47 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 674 Skąd: Łowicz
|
Wysłany: 2012-12-01, 09:43
|
|
|
Klimass1 napisał/a: | ok , zobacz ale jak coś moje zapytanie nadal aktualne , jak ktoś coś wie w tej sprawie to proszę pisać , schemat tak czy tak potrzebuję albo opis do mojego , gdzie zasilanie podlaczyc |
Jak zdąbędziesz oryginalną wiązkę nie będziesz miał problemów z podłączeniem. Czerwony +, brązowy -, reszta to głośniki dla których dojdziesz po długości kabli i złaczkach do których głośników idą + podpięcie do radia. U siebie cała instalację BOSE robiłem i najmniejszych problemów z podłączeniem, a dużo ułatwi "zorganizowanie" oryginalnej wiązki. A jeszcze zerknąłem na ten schemat co wrzuciłeś i według mnie w miarę jasne. Masz piny pod które głośniki podłączone, wiązka do radia, opisane, jak nie znasz niemieckiego, to jakiś translator pomoże, z czym masz wątpliwości ? Samo złacze do wzmacniacza masz ? Jak nie to u mnie chyba w garażu leży z kawałkiem wiązki, trzeba by tylko kabelki przedłużyć (przewód do radia jest cały, tylko podłączyć głośniki + zasilanie). |
|
|
|
|
|
|
|
Klimass1
Moje A8
|
Wysłany: 2012-12-01, 17:36
|
|
|
potrzebuje wiedzieć gdzie podpiąć zasilanie bo nie wiem na jakim pinie ono jest |
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|