Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D2 01 W12 ] AUTO ALARM A MOZE COS INNEGO  
Autor Wiadomość
and808 
Moje A8

Wysłany: 2011-03-08, 15:42   

a ja bym nie dramatyzowal. mysle, ze czasy znikajacych samochodw odeszly w zapomnienie. ja jak piszesz: jak będą chcieli to i tak "sobie zabiorą".

to po co zabezpieczac ?

a ja napisze o jeszcze kilku zaletach parkingow strzezonych.

zaleta numer 1: jedziesz do miasta, nie ma nigdzie wolnych miejsc. jezdzisz w kolko i szukasz miejsca przez kilka minut. wrescie jak znajdziesz to musisz "atakowac" kraweznik - prawdopodobienistow uszkodzenia felgi/opony. po co sie wysilac/denerowwac/szukac/spalac benzyne/niszczyc felgi lub kola. jedziesz na parking i zapominasz o rozterkach.

zaleta numer 2: mniejsza szansa, ze ktss obije/zarysuje Ci samochod otwierajac swoje drzwi lub przechodzen swoja siatka, itp itd

ja nigdy nie parkuje w miescie w przypadkowym miejscu, zawsze wybieram strzezony. nie dlatego ze mam sie czego obawiac - tylko dlatego, ze nic sobie nie uszkodze/nikt mi nie zarusuje samochodu. kilka zlotych, a zadowolenie w 100 %

Grain 
Moje A8

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Adam
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2011-03-08, 21:37   

and808, jeżeli wjeżdzasz do obcego miasta np. w odwiedziny do rodziny i potzrebujesz parking na 1-2 dni to możesz pomarzyć bo większość ma wykupiony abonament i im nie zależy na takich klientach, z kolei w moim mieście jest taki parking strzeżony że jest połączony ze stacją benzynową więc wieczorem i wnocy jest pełen ruch bo ludzie chodzą po %

and808 
Moje A8

Wysłany: 2011-03-08, 21:54   

no tak, masz racje. nie pomyslalem. patrzylem przez pryzmat duzych miast. ale to oznacza, ze sytuacja jest niewesola. ja bym nie czul sie komfortowo trzymajac samochod pod chmurka. i to nawet nie chodzi o kradziez, tylko wlasnie o kolegow %

Grain 
Moje A8

Rocznik: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Adam
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2011-03-08, 22:42   

Ja szukam już garażu 2 lata , ostatnio znalażłem ale miałem 5km do domu :roll:

dzidzia 
Moje A8

Rocznik: 1996
Skrzynia: tip 4
Imię: Darek
Jeżdzę: D2, MAN, Polo SDI
Wysłany: 2011-03-09, 08:11   

tez miałem takie problemy, zawsze auta pod chmurką, przed blokiem niby pod samym oknem aż któregoś pięknego dnia, przed samymi świętami zona mnie budzi o 6 ze auto zniknęło.

Minęło już 6 lat od tego dnia, samochodów już tez było parę po tym skradzionym, i pierwsze co po zakupie jechałem zakładać niedźwiedzia na skrzynie, jak są dobre spece to elektronicznie zabezpieczenia obejdą, mają swoje komputery i takie tam. a mechaniczna blokada skrzyni biegów przy automacie i quattro uniemożliwia ciągnięcie auta i wciągnięcie go na lawetę. No ale auto dalej było pod chmurką, a to jakaś rysa, a to jakiś sąsiad nie trafił w miejsce obok a to dzieci w piłkę grają, zawsze coś. Wiec sie szarpnąłem zmobilizowałem poszukałem i kupiłem garaż. Kosztował 2 razy tyle co A8 ale warto bo śpię spokojnie rys bez mojej wiedzy nie przybywa, w zimie nie trzeba skrobać i odśnieżać, jest gdzie trzymać koła na zmianę, jest prąd można sobie auto wysprzątać no i mam 3 minuty drogi.

Wiec ja polecam garaż a na miasto niedźwiedzia na skrzynie.

http://www.motostat.pl/user-vehicles/15571

and808 
Moje A8

Wysłany: 2011-03-09, 09:28   

dzidzia,

nic dodac. nic ujac.

ja akurat nie mieszkam na osiedlu, ale dobrze sobie wyobrazam, ile jest tam zagrozen (ludzie %, nauka parkowania, dzieci). naprawde mozna cholery dostac.
warto, ze poruszyles ten temat, bowiem, rzeczywiscie garaz jest to - chyba w przypadku kazdego, ktory traktuje swoj samochod jak cacko - nieodzowny element posiadania samochodu.

zeby nie wspomniec o komforcie obslugi samochodu w zimowe/deszczowe dni

sevi 
Moje A8

Rocznik: 2001
Silnik cm3: 6000
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Seweryn
Jeżdzę: A8 W12
Wysłany: 2011-03-09, 09:38   

Czesc.Szukam zabespieczenia bo auto bedzie stalo pod chmurka bo jezdzi na wyspach a o garaz tu b.trudno.O sasiadow sie nie boje mieszkam w b.spokojnej dzielnicy.

Odpowiedz do tematu