|
Autor |
Wiadomość |
Lookerman
Użytkownik
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 39 Dołączył: 18 Lip 2012 Posty: 23 Skąd: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 2012-07-19, 22:30 [D2 97
] Telefon, radio. navi i tempomat
|
|
|
Koledzy jestem nieco nowicjusz dlatego prosiłbym o poradę:
1. Mam telefon w przedliftówce i jak ktoś dzwoni to wycisza głośniki, slychać dzwonek, ale nie da sie gadac na glosnowówiacym tylko przez złuchawkę, a mam przeciez zewnetrzne głosniki i mikrofon. Jak to rozgryźć?
2. Mam do wymiany procesor w radiu oryginalnym i muszę dołożyć zmieniarkę jezeli chcę mieć płytki. Mam nagłośnienie Bose. kumpel radzi mi lepiej kupic fajne radio z usb, adapter na bose i jakąś ramke na radio. ja cgyba wolałbym mio wszystko pozostawic oryginał. Co sadzicie?
3. Czy są mapy na polskę do navi sprzed liftu?
4. Nie działa mi tempomat. Co jest najczęstrzą przyczyna?
Pytam o to wszystko bo oddałem auto do elektronika i muszę podjąć decyzję co do radia,a a o innych rzeczach poprostu chcę wiedzieć. nie rozpisuje kilku tematów, żeby nie zaśmiecać tylko pyam w jednym. Dzięki za podpowiedzi :d :d |
|
|
|
|
|
|
|
shaqal
Moje A8
Rocznik: 2006
Skrzynia: TIP
Zasilanie: ON
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 24 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Posty: 567 Skąd: Grudziądz / Gdańsk
|
Wysłany: 2012-07-20, 11:15
|
|
|
Najlepiej byłoby wymienić navi na nowszy model, który działa na mapach DX, przynajmniej będziesz miał aktualne mapy.
Co do tempomatu to musiałbyś podłączyć komputer żeby sprwadzic czy manetka daje znaki życia. Może okazać się że stycznik hamulca jest niesprawny i daje sygnał o załączonych hamulcach i wyłącza od razu tempomat. Jest to bardzo częsta usterka. |
|
|
|
|
|
|
|
Lookerman
Użytkownik
Rocznik: 1997
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 39 Dołączył: 18 Lip 2012 Posty: 23 Skąd: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 2012-07-21, 21:25
|
|
|
Kolego o który stycznik chodzi dokładnie?
Bo mam problemy ze światłem stopu, czy i słyszałem, że to może mieć odniesienie też do sterowania skrzynią biegów, a własnie ze skrzynia biegów mam problemy.
A co do radia i navi: mam walnięty procesor. elektronik znajomy go wymienił i chciał wrzucić zmieniarkę za 280 zl urzywaną. Nam radio concert1. zmieniarka okazała sie do niczego i zaproponowal mi jakies przejście za 360 zl, żebym mial na usb podpinke pod radio. Zastanawiam się jednak, czy nie daloby sie zamiast tego wszystkiego wrzucić navi od polifta, albo jakiegoś radia (chyba to się nazywa symphony) z cd. Jak to wygląda? Jest tam miejsce na konsoli i mozliwości żeby tak zrobić? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|