Wysłany: 2015-10-11, 16:36 [D2 02 3.7PB/LPG
] Błędy sondy i przeplywomierza
Witam.
Kupiłem I trzeba podleczyć autko. Poprzednik wymienił świece, cewki, przepływke. Auto po skasowaniu błędów ciężko odpala. Jak zapali, dusi się po podaniu gazu.
Jak wejdzie w tryb awaryjny to jedzie. To samo jest na benzynie i na gazie. Błędy są od przeplywki i sondy.
Nie chce teraz ja wymieniać co leci jest.
Może jest ktoś ze Śląska co ma czas naprawić auto me? Kumaty w temacie?
Pomocy
Pany pomocy bo skleroza.czy po wymianie przepływki w po Fl robi sie jakaś adaptacja...sprawdzało się jakoś vagiem w czasie jazdy przepływomierz.przypomni mi ktoś??może jest jakiś chętny na Śląsku ożywić niunie.albo jakieś namiary?proszę
Wysłany: 2015-10-12, 08:46
Nie ma adaptacji ale sprawdzic możesz przy 6tyś RPM na 2 biegu.
dalej walcze.przeplywka zmieniona na inna używana wedlug numerów.dalej wypluwa błąd przeplywomierza i sondy pierwszej.stawiał bym na kabel przerwany od przeplywki ale zachowuje sie auto inaczej niz na tamtej przepływce.musze podmienić na inna ale na Śląsku nie ma ofert uzywanych przepływek.auto jezdzi ale w trybie serwisowym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum