|
Autor |
Wiadomość |
lukasz1986
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: lukasz
Jeżdzę: a8
|
Wysłany: 2012-05-17, 18:01 [D2 97 4.2PB
] cieknie paliwo
|
|
|
witam mam pewien problem jakies dwa miesiace temu kupilem w austri audi a8 4.2 ktoregos dnia po odpaleniu poczulem zapach benzyny i okazalo sie ze cieknie z tej rurki u gory dokrecilem i na jakis cas byl spokoj ale po jakims czasie znowu to sie pojawilo cieknie tylko jak jest zimny z tego zlacza co jest miedzy tymi rurkami stozek czy jakis oring prosze o pomoc |
Ostatnio zmieniony przez lukasz1986 2012-05-17, 20:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
|
tomi26
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Automat
Zasilanie: ON
Imię: Tomasz
Jeżdzę: Vectra C.
Pomógł: 17 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 494 Skąd: Mazowieckie
|
Wysłany: 2012-05-17, 20:24
|
|
|
Jeżeli jest dobrze skręcone to raczej nie powinno tamtędy uciekać.
Rozkręć i skręć jeszcze raz,może ktoś wcześniej krzywo skręcił.
Luknij jeszcze na to http://www.audipages.com/...leakrepari.html
może tędy cieknie.
Ps.Zastosuj odpowiednie tagi w temacie,po co Moderator ma cię upominać ;-) |
_________________ Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli |
|
|
|
|
|
|
|
lukasz1986
Moje A8
Rocznik: 1997
Imię: lukasz
Jeżdzę: a8
|
Wysłany: 2012-05-17, 20:35
|
|
|
cieknie z tego laczenia rurek chyba jak to auto stalo w komisie w austri to spuszczali paliwo tak mysle ale dzieki wielkie |
|
|
|
|
marcin1122333
Moje A8
Rocznik: 1995
Imię: marcin
Jeżdzę: d2
|
Wysłany: 2013-12-03, 18:16
|
|
|
witam,ja miałem podobny problem auto nie palilo na jednym cylindrze pierwsza myśl albo fajkocewka albo swieca po przemianie fajkocewki to samo nie pali na 4 po sprawdzeniu dokładnym okazalo się ze padl sterownik zapłonu kupiłem w intercarsie za 126 pln jakas podrobke i wszystko gra zobaczymy ile wytrzyma ta czesc.ale do tematu przy okazj wyszla bardzo niebezpieczna usterka mianowicie razem z mechanikiem zauwazylismy nieszczelny przewod paliwowy,po odpaleniu auta benzyna lala się prosto na kolektory wydechowe miałem szczęście ze auto się nie zapalilo nie wiem tylko czy przy wymienianiu cewki ja gdzies niefortunnie nacisnalem na niego czy po prostu przyszedl jego koniec w tym momencie co trzeba.pozdrawiam
[ Dodano: 2013-12-03, 18:23 ]
przewod był nieszczelny przy samym laczeniu,mechanik powiedział mi ze żeby zdjąć ten przewod do ponownego zaklucia trzeba by go całego wymontować bo jest dość dlugi i konczy się dopiero chyba kolo pompy zastosowal patent polaczyl dwie czesi gumowym porządnym przewodem i zalozyl opaske pomimo ciśnienia wszystko trzyma idealnie czy ktoś z was robil tak wcześniej. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|