|
Autor |
Wiadomość |
fa3card
Użytkownik
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2016-06-23, 14:13 [D2 97 3.7PB
] Gaśnie przy lekkim i mocnym dodaniu gazu
|
|
|
Witam. Mam mały problem z gaśnieciem auta. Przy dosłownie dotknieciu gazu silnik normalnie zwiększa obroty, ale jak spadają to spadną tak mocno, że silnik się przydławia albo gaśnie. Przy mocnym dodaniu gazu (prawie do dechy) silnik momentalnie gasnie. Silnik chodzi super, zbiera sie bardzo dobrze, ale gdy mocno dodam gazu to przygasa. Dzieje się tak gdy silnik chodzi na jałowych obrotach. Moze po usunieciu usterki bedzie zbieral sie jeszcze lepiej. Dodam rowniez, ze gdy silnik ma np. 1,5 tys. obrotow to nie gasnie, smiga az milo. Dziękuję z gory za odpowiedz. |
|
|
|
|
|
|
|
kryhawrc
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Krystian
Jeżdzę: A8 D2 FL
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2014 Posty: 369 Skąd: Gorzów / Hooge Zwaluwe
|
Wysłany: 2016-06-23, 17:17
|
|
|
W weekend meczyłem sie z niemal identycznym problem w A6 tylko że w silniku 2.8 .
Na początek czyszczenie przepustnicy jak nie pomoze to szukaj w przewodach podcisnienia, odmy -jakiejś nieszczelności |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2016-06-23, 20:52
|
|
|
Sprawdź dolot pod punktem nieszczelności, sprawdź dok ladnie gumy łączenia układu dolotowego, czy nie są dziurawe, czy nie spadły i czy są dobrze załozone. Zwłaszcza na przepustnicy.
Sprawdź wszelkie podciśnienia i przede wszystkim błędy w sterowniku.
Podepnij kompa i sprawdź jak pracuje przepływomierz, czy mierzy masę powietrza i czy sterownik widzi kąt otwarcia przepustnicy. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|