Witam wszystkich. W moim A8 mam problem ( chyba poważny ) z tylnym zawieszeniem. Opony zdzierają się po wewnętrznej stronie obydwie i przy przejazdach przez krótkie poprzeczne nierówności albo studzienki czuć ,że tył chce iść na bok , stronę pasażera czuć bardziej niż kierowcy . Ogólnie tył zachowuje się niezbyt stabilnie. I pytanie - czy to będą jakieś tuleje do wymiany lub wahacze, czy może czeka mnie kompletny remont zawieszenia?
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
Wysłany: 2014-06-05, 08:14
wszystko na to wskazuje że zawiecha do roboty, a jak jeszcze opony drze to geometria. Ja miałem bardzo podobne objawy, że auto mi latało na nierównościach że sie jeździć nie dało.....
wiec pod auto, zawiecha w dół i tuleje to mi dosłowinie sie posypały w rękach. Kupiłem ori zwieszenie ale używane w bdb stanie za 300zl + potem pełna geometria i jak ręką odjął.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum