|
Autor |
Wiadomość |
PAlllUCH
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 Long
|
Wysłany: 2012-09-27, 22:17 [D2 96 3.7PB/LPG
] Dziwne dźwięki w okolicy kierownicy
|
|
|
Witam.
A wiec tak problem polega na tym iż przy skręcaniu kołami czyli kręcenia kierownica wydobywają się dziwne dźwięki w okolicy kierownicy, dźwięki podobne do tego jakby coś nie było nasmarowane.
Dziwniejsze jest jeszcze to ze gdy auto jest rano zimnie to przez pierwsze 15 min jest wszystko ok, dopiero po przejechaniu paru kilometrów problem się pojawia i jest wręcz nieznośny.
Moje podejrzenia padły na płyn od wspomagania, ale ten jest czyściutki jak by był nowy, stan tez jest zawsze ok, nie wiem gdzie jest przyczyna :-(
Może coś z układem kierowniczym, może pompa wspomagania, a może trzeba coś uzupełnić jakiś smar czy coś, nie wiem. Z tond ten temat.
Proszę o jakieś sensowne podpowiedzi i z góry dziękuje
Audi A8 D2 3,7 |
|
|
|
|
|
|
|
labas
Moje A8
Rocznik: 2006
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: A8 , A6
Pomógł: 10 razy Wiek: 59 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 610 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 2012-09-27, 22:46
|
|
|
Pompa wspomagania pomału się kończy. |
|
|
|
|
|
|
|
PAlllUCH
Moje A8
|
Wysłany: 2012-09-27, 22:53
|
|
|
Tez mi się coś tak wydaje ze chyba będzie coś z pompa, bo wychodzi na to ze jak olej się nagrzeje wtedy zaczyna się coś dziać, chociaż czytam forum i wyczytałem ze może to być jakiś amortyzator, końcówki drążków , smar w kolumnie kierownicy.
Przeczytałem ze warto nagrać filmik z tym dźwiękiem i wrzucić na YouTube wtedy można dokładnie przysłuchać się temu zjawisku |
|
|
|
|
gtfan
Moje A8
Rocznik: 1995
Skrzynia: 6b
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 111 razy Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 1296 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2012-09-28, 17:08
|
|
|
U mnie też coś skrzypiało z przodu. Myślałem, że to magiel, a okazało się, że sworzeń na dolnym prostym wahaczu miał pękniętą osłonę i syf się do niego dostał. Skrzypiało jakby dwa kawałki gumy pocierane o siebie. |
|
|
|
|
|
|
|
PAlllUCH
Moje A8
|
Wysłany: 2012-09-28, 18:20
|
|
|
No właśnie chyba najprostszym sposobem będzie udać się na przegląd który i tak nie długo mam do zrobienia, bo z tego co czytam na forum przyczyn może być parę. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|