|
Autor |
Wiadomość |
SzeFo
Użytkownik
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Patryk
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2015-10-09, 17:23 [D2 96 3.7PB/LPG ] CAT - wyświetliło
|
|
|
Witam, dziś zrobiłem trasę 100km, potem 6/7h auto było odpalane dosłownie na chwilkę małe dojazdy sklepy itp. wracając do domu już drugie 100km na powrót zrobiłem jedynie 20km i raptownie zaczął mrygać CAT przy czym jak dawałem gazu to trzęsło całym autem coś w stylu jakby jechać na oponie z guzem takie uskoki szybkie, nogi ciężkiej nie mam, jechałem maksymalnie 100km/h startując od zera naprawdę wolno, jeżdżę klasycznie i bez gwałtownych przyspieszeń, nie ma takiej opcji żeby silnik się przekatował moją jazdą aby ten błąd wyświetlić, mogło być to spowodowane zimnem? zacięło się coś? przypominam że temp. mam idealnie 90* a wiskoza do wymiany bo ciągle chłodzi, lecz spadków ani przegrzania auta nie mam. Coś ktoś wie jaka mogła być przyczyna? Ustałem na poboczu na 5min odczekałem odpaliłem, zaświeciło CAT 2 razy i zgasło. |
_________________ U podstaw sukcesu, leży rezygnacja. |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-10-09, 17:57
|
|
|
Pewno moduł pada,albo cewka,świeca....bez kompa nie wiadomo gdzie czego szukac
Było o tym pisane to zagleb sie w lektury a nie bedziesz miał niespodzianek. |
|
|
|
|
|
|
|
TMEA
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 2.6
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A6 C4
|
Wysłany: 2015-10-20, 08:58
|
|
|
a z gazem wszystko dobrze? Może on coś zakłócił? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|