|
Autor |
Wiadomość |
Darecki121
Użytkownik
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Darek
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 48 Dołączył: 21 Sty 2015 Posty: 24 Skąd: Siedlce/Kraków
|
Wysłany: 2015-02-08, 01:13 [D2 FL ALL
] kluczyk i pilot z funkcją panic
|
|
|
szanowni forumowicze, jak pewnie wiecie jestem nowym użytkownikiem audi a8 4.2 q w wersji usa. Mam problem z pilotem. Nie otwiera i nie zamyka mi autka. Pilot ma 4 przyciski z czego jeden boczny to funkcja panic. Byłem dzisiaj u chłopaków w krakowie, którzy kodują klucze do audi sprawdził wszystko co mógł poprzez zamykanie i otwieranie, pilota sprawdził na urządzeniu, że działa bez problemu, podłączył komputer do samochodu niby wszystko ok ale autko dalej mi się nie otwiera i nie zamyka z pilota. Jak wsadzę klucz w zamek i przekręcę to alarm się włącza, samochód zamyka i na odwrót również... Wiem, że to amerykanin ale może jest ktoś, kto miał z czymś podobnym do czynienia w wersji eu i wie jak to rozwiązać... To że klucz działa na innej częstotliwości niż eu to wiem, ale jak rozwiązać brak komunikacji - gdzie szukać usterki - są jakieś moduły za to odpowiedzialne? Immo również działa bo autko mogę zapalić z tym pilotem ale już z samego grotu nie bo wyświetla się kluczyk na desce...
pomóżcie... |
_________________ AUDI D2 4.2 Q
|
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2015-02-08, 09:05
|
|
|
Darecki121, A nie ma przypadkiem dołożonego jakiegoś dodatkowego alarmu do którego nie masz pilota ? |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
longd2
Moje A8
Rocznik: 2002
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Slawek
Jeżdzę: A8 D2 long
Wiek: 47 Dołączył: 18 Gru 2013 Posty: 94 Skąd: Swietokrzyskie
|
Wysłany: 2015-02-08, 12:12 A8 d2 Long USA
|
|
|
ja mam takie auto i jednym przyciskiem zamyka auto powierdzajac trabka i naciskajac raz przycisk od otwierania ,owiera drzwi kierowcy klapke wlewu paliwa a po nacisniecu drugi raz otwiera pozostale drzwi |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|