|
Autor |
Wiadomość |
Tomek o1
Użytkownik
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB
Imię: tomek
Jeżdzę: audi a8
|
Wysłany: 2012-06-02, 08:05 [D2 96 4.2PB
] Brak wstecznego po rozgrzaniu
|
|
|
Witam mianowicie potrzebuje pomocy mam audi a 8 rok 1996 4.2 skrzynia automat z tiptronikiem model 4 biegowy CML
problem polega na tym ze jak była zima skrzynia pracowała idealnie ,jak zrobiło sie ciepło to mam problem ze wstecznym dzieje sie to tak, rano odpalam daje R cofam D jade po około 10-20 km daje na R brak wstecznego czasem jest ale to rzadko dodam ze olej zmieniłem i jest to samo proszę o jakąś podpowieć a i jeszcze do przodu jedzie jak marzenie wszystko działa nic nie szarpie itp. i jeszcze a i jeszcze jest tak ze naprzykład po około 10km dam z D na R to jest wsteczny a jak dam na P i na R to niema
[ Dodano: 2012-06-02, 09:07 ]
bylem na kompie pod wzgledem elitkryki i jest okej
ponoć jest uszkodzony tłok wstecznego biegu i jak sie nagrzeje to sie roszerza i nietrzyma cisnienia bo na kompie pokazało ze na wstecznym spada cisnienie jak rozgrzany ???mozliew??? |
|
|
|
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-06-04, 05:47
|
|
|
Twoje objawy wskazują na pierścień uszczelniający wstecznego biegu i właśnie ma to powiązanie z temperaturą i rozszerzalnością materiału.Tylko jak będziesz rozbierał skrzynię to wymień tarczki a nie tylko uszczelnienie,bo potem to druga robota. |
|
|
|
|
|
|
|
kmicic-lt
Moje A8
Rocznik: 1998
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Leszek
Jeżdzę: S8 D2 [AHC]
Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Paź 2011 Posty: 386 Skąd: 3-miasto/Oslo
|
Wysłany: 2012-06-10, 10:59
|
|
|
U mnie był podobny problem, jak był zimny to było ok, a jak sie nagrzał to juz była lipa. Myślałem, że problem leży wewnątrz skrzyni, ale oddałem go do serwisu i goscie powiedzieli mi że była źle wyregulowana linka zmiany lewarka biegów (posprawdzali wszystko pod wzgledem elektrycznym oraz dolali ok 1litra oleju) no i wszystko wrociło do normy. |
|
|
|
|
szeryfisch
Moje A8
Rocznik: 1988
Silnik cm3: 6600
Skrzynia: AOD
Zasilanie: ON
Imię: Paweł
Jeżdzę: 1978 Lincoln Continental
Pomógł: 44 razy Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 1294 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2012-06-10, 16:11
|
|
|
jakby co to mam skrzynie CML na zbyciu |
_________________ Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia |
|
|
|
|
|
|
|
siwy
Użytkownik
Rocznik: 2000
Skrzynia: Tiptronik
Zasilanie: PB+LPG
Imię: michał
Jeżdzę: audi A8
|
Wysłany: 2012-07-30, 15:30
|
|
|
witam wszystkich ;-) mam pytanko co do zmiany biegów mam a8 4.2 d2 z 2000r i mam problem który zaczyna się jak olej w skrzyni się rozgrzewa to wsteczny nie łapie choć olej wymieniłem. Mechanik mi powiedział że trzeba uszczelnić skrzynie ale nie bardzo wiem o co mu chodzi powiedział że ok 2000 się wyrobie nie wiem czy to lipa. Proszę ;-) o odpowiedz |
_________________ siwy |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-07-30, 17:44
|
|
|
Kolego wydaje mi sie że to powazniejsza awaria. Może byc problem z elektrozaworem(hydraulika)ale mozliwe że masz już wykonczony kosz wstecznego. Nie wiem czy sie w 2tyś wyrobisz jesli trzeba bedzie wymieniać cześci w porządnym serwisie oczywiscie nie u druciarza. Uszczelnić?? Tzn co on ma na mysli powymieniać uszczelki czy może "motodoktora" chce dolać?? |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2012-08-02, 21:20
|
|
|
siwy napisał/a: | Mechanik mi powiedział że trzeba uszczelnić skrzynie ale nie bardzo wiem o co mu chodzi powiedział że ok 2000 się wyrobie nie wiem czy to lipa. |
To jest mechanik czy specjalista od skrzyń automatycznych?... bo jak po prostu mechanik to lepiej wsiądź w auto i podjedź do Warszawy do MID-PARTS niech tam spece od skrzyni automatycznych sprawdzą po swojemu. Jakbyś chciał w tym pomocy to pisz do mnie na PW lub dzwoń. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|