|
Autor |
Wiadomość |
jachumotor
Użytkownik
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: jan
Jeżdzę: A 8
|
Wysłany: 2010-12-02, 13:16 [D2 96 3.7PB/LPG
] TIP- Kod 1196 co oznacza i co robić?
|
|
|
witam wszystkich mam problem z moja lala , przyjechałem z miasta normalnie, zaniosłem zakupy do domu i chce wprowadzic auto do garazu i po włączeniu zapłonu pokazuje sie na liczniku "breams light" czy jak to tam sie pisze mignie raz i nie ma na fisie paska od skrzyni chodzi tylko tak bo chodzi chyba z 2 rusza i wszystko! nie wiem c to jest na vag`u nie moge wejsc w skrzynie a na silniku mam kod 1196 1196 Magistrala Can-Bus Silnik/skrzynia bieg. nieprawidłowy sygnał nie wiem co to oznacza ?? pomóżcie koledzy
audi a8 96 r 3.7 qua...
jakis miesiac temu mi komp zawilgotniał i wariował od skrzyni mozliwe ze to wazne, ale wysuszyłem i miesiac bylo ok, nowy olej i filtr w skrzyni mam pozdro i czekam na pomoc!! dzieki |
_________________ (\_____\=====OOOO=====/_____/) |
|
|
|
|
|
|
|
raper1987
Użytkownik
Silnik cm3: 4.2
Imię: Kacper
Jeżdzę: A8
|
Wysłany: 2010-12-07, 15:45
|
|
|
breams light w wolnym tłumaczeniu światła stopu zacząłbym od sprawdzenia żarówek w aucie ;P |
|
|
|
|
|
|
|
paulo79
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: tiptronic
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2, BMW 7er
Pomógł: 32 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 575 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 2010-12-07, 21:01
|
|
|
kolego wlasnie powrocil ci problem sterownika, proponuje go wyjac i wymienic. Porzadny elektromechanik bedzie potrafil go rozkrecic i przejrzec, sprawdzic napiecie itd. Mysle jednak ze powinienes rozejrzec sie za drugim identycznym, ceny juz nie takie drogie jak kiedys. |
|
|
|
|
jachumotor
Użytkownik
Silnik cm3: 3.7
Imię: jan
Jeżdzę: A 8
|
Wysłany: 2010-12-08, 18:47
|
|
|
witam!
faktycznie sterownik byl padniety, kupilem na ryzyko bo odpowiedz byla troche pozno ale dzieki za pomoc, kosz 250 za uzywany, wszystko dziala dzis zakladalem ale nie jezdzilem jeszcze bo pgoda okrutna ;/ a zimowek brak moze ma ktos 18 z wlkp abo cos na stalowkacg w normalnej cenie:) kontrolka od stopu zagasla po zaloziu sprawg kompa widoczie powiazane cos jest!! pozdrawiam |
_________________ (\_____\=====OOOO=====/_____/) |
|
|
|
|
|
|
|
paulo79
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: tiptronic
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2, BMW 7er
Pomógł: 32 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 575 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 2010-12-08, 19:52
|
|
|
na zime proponowal bym 16", wiecej nie potrzeba |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|