Autor |
Wiadomość |
czechu20vt
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Imię: maciej
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2013-11-02, 01:42 [D2 01
] problem z nawiewem
|
|
|
Witam mam problem z nawiewem chodzi o to ze dmucha tylko na szybe nie idzie przełaczyc na nogi lub na centralne ostatnio auto dostało sporego deszczu i oczywiście w kartkach pełno wody pytanie od czego zacząć jak się dostać do tych silniczków od podszybia czy od tunelu? |
_________________ czechu |
|
|
|
|
|
|
|
szeryfisch
Moje A8
Rocznik: 1988
Silnik cm3: 6600
Skrzynia: AOD
Imię: Paweł
Jeżdzę: 1978 Lincoln Continental
Pomógł: 44 razy Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 1294 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-11-02, 17:47
|
|
|
osobiscie proponuje zaczac od podpiecia vaginy. A pozniej pruc auto. Do silniczków dojdziesz z boków tunelu. |
_________________ Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia |
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic FBG
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2013-11-03, 19:23
|
|
|
a jak wymienic silniczek nawiewu ( i ile ich jest ) te nad navi - na środku gdzie są 3 kratki nawiewu?? |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
czechu20vt
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: tip
Imię: maciej
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2013-11-06, 02:49
|
|
|
Dzięki zacznę się bawić tym mam nadzieję że to jest proste wymienić tę śilniczki |
_________________ czechu |
|
|
|
|
|
|
|
seba185
Moje A8
Rocznik: 1997
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sebastian
Jeżdzę: Audi S8 D2
|
Wysłany: 2013-11-08, 16:47
|
|
|
No to i ja sie podepne pod temat. NIestety od paru dni tez borykam sie z brakiem cieplego powietrza, tzn w czasie kiedy samochod stoi i jest odpalony to leci cieple powietrze ale mimo zmiany temperatury na climatronicu nic sie nie dzieje . biore 18 c czy na 28 to i tak i tak leci cieple powietrze. W czasie jazdy mimo tego ze mam temp na HI leci ZIMNE. Masakra. Zauwazylem ,ze w czasie jazdy prawa strona leci letnie powietrze a lewa zimne. Czytalem o tych silniczkach i moje pytanie czy moze sie zepsuł panel climatronica(bo slyszalem opinie ze w audi one lubia padac) ze nie reaguje na zmiane temperatury czy moze wlasnie te silniczki? Odkrecalem na podszybiu ten plastik co sa te dwie klapki ale one dzialaja i to sa tylko klapi od zamknietego obiegu, a gdzie wlasnie sa jakies klapki czy cos co powinny odpowiadac za zmiane temperatury? Bo to tak wyglada jak by te klapki sie zaciely lub moze te silniczki stanely bo tak jak pisalem nic nie reaguje na zmiane temp na climatronicu. A i moze ktos sie orientuje jakie maja oznaczenia te silniczki lub jak by ktos wkleil link do allegro z tymi konkretnymi silniczkami chyba ze one wszystkie takie same sa? Ale pewnie nie bo inne mocowania maja.Od ktorych w ogle zaczac bo nie chce mi sie rozbierac pol samochodu. z gory dzieki |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-11-08, 17:39
|
|
|
Ja bym sie jeszcze pokusił o sprawdzenie czy climatronic nie zamyka czasem elektrozaworów wtedy gdy nie trzeba. |
|
|
|
|
|
|
|
seba185
Moje A8
|
Wysłany: 2013-11-08, 20:38
|
|
|
Apophis napisał/a: | Ja bym sie jeszcze pokusił o sprawdzenie czy climatronic nie zamyka czasem elektrozaworów wtedy gdy nie trzeba. |
No mysle,ze wlasnie climatronic w ogole nic nie robi bo powietrze mimo zmiany temp na panelu sie nie zmienia. Tak jak byc cos stanelo i juz ani w lewo ani w prawo. wieje tak jak bylo ustawione i mimo przestawienia na panelu nic sie nie dzieje. Tryby dmuchawy dobrze dzialaja, no ogolnie wszystko dziala oprocz tego ze nic sie nie dzieje po zmianie temp na panelu... A gdzie sa te elektorzawory i co nimi steruje? Bezposrednio climatronic czy wlasnie jakis silniczek czy co? W ogole co sie zmienia mechanicznie i gdzie po zmianie temperatury na climatronicu? |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-11-08, 20:55
|
|
|
Oj cięzko sie dobrac do tych zaworów bo są za nagrzewnicą ale jak polukasz po forum to znajdziesz niedawny temat o tym i tam więcej info. Na pewno coś zamyka te elektrozawory więc domyślam sie że to klimatron. |
|
|
|
|
|
|
|
seba185
Moje A8
|
Wysłany: 2013-11-08, 21:44
|
|
|
Apophis napisał/a: | Oj cięzko sie dobrac do tych zaworów bo są za nagrzewnicą ale jak polukasz po forum to znajdziesz niedawny temat o tym i tam więcej info. Na pewno coś zamyka te elektrozawory więc domyślam sie że to klimatron. |
ale raczej sam panel climatronica dziala. Czy aby napewno tylko te elektrozawory odpowiadaja za ustawienia temp nawiewu czy moze jest jeszcze cos? Jakies klapki czy silniczki gdzies? |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-11-09, 21:17
|
|
|
Jak sie domyślam to może tez klapkami reguluje mixowanie ciepłego i zimnego tak aby spelniało okreslona ustawioną temperature bo tak bywa w innych autach lecz tego nie jestem pewien i niech mnie ktos sprostuje. |
|
|
|
|
|
|
|
|