|
Autor |
Wiadomość |
mlody91
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 6.0
Skrzynia: Tip
Zasilanie: PB
Imię: Mateusz
Jeżdzę: S8 manual & W12 D2
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 04 Paź 2011 Posty: 202 Skąd: LBN
|
Wysłany: 2019-06-08, 23:40 [D2 01 3.3TDI
] 3.3 brak mocy oraz czarny dym...
|
|
|
Witam, mam problemik z 3.3 TDI po wymianie silnika, przy depnięciu w podłoge puszcza czarny dym i nie zbiera się jak powinno..
EGR-zaślepione, silnik pracuje równo.. pod vagiem pokazuje błedy przypływek lecz po podmiance dalej to samo.. nie wierzę, że 4 są uszkodzone...
Jakaś nieszczelność? Turbo?
Ręce już mi opadają... |
_________________ Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił... |
|
|
|
|
|
|
|
Beretti
Moje A8
Rocznik: 2014
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8 D4 HAVANA BLACK
Wiek: 57 Dołączył: 28 Maj 2016 Posty: 231 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2019-06-09, 19:28
|
|
|
Sprawdź podciśnienia , ja miałem rurki gumowe co szły do gruszek od turbo sparciałe , i jak samochód jechał to puszczało jak stał było ok , wywaliłem i dałem silikonowe . Nie wiem czy to dobrze że wywaliłeś EGR-y .... Jescze istoitna rzecz przy koceniu to wtryski :-) . |
|
|
|
|
|
Lechu
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tipronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Xxx
Jeżdzę: D2
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 666 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 2019-06-10, 21:22
|
|
|
Dziura w dolocie też może dać taki efekt. Tylko jak będziesz sprawdzał to dokładnie. Niektóre nieszczelności wychodzą dopiero przy ciśnieniu, więc mogą być praktycznie niezauważalne.
Zloguj jakie masz ciśnienia będziesz mniej więcej wiedział .
TDI ma lepsza diagnostykę jak PB |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|