|
Autor |
Wiadomość |
bazzzyl
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Bartek
Jeżdzę: A8 D2 FL '99 4x4 193KM AQD
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 03 Sty 2014 Posty: 328 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-06-05, 10:37 [D2 FL ALL
] Naprawa spryskiwaczy reflektorów
|
|
|
Postanowiłem wziąć się za naprawę tychże spryskiwaczy.
Do tej pory od zakupu nie zaglądałem do tego (kupiłem z niedziałającymi spryskiwaczami), ale uznałem, że trzeba się tym w końcu zająć. Wiedziałem, że przewody od zbiornika są odłączone i zaślepione żeby nie leciał płyn, więc je z powrotem podłączyłem.
Po oględzinach moim oczom ukazała się nie za fajna sytuacja:
Lewy spryskiwacz działa, wysuwa się, ale zaczep od klapki jest urwany - do ogarnięcia.
Natomiast z prawym jest jazda na całego. Klapka była przyklejona na silikon. Po jej usunięciu okazało się, że otwór na spryskiwacz zaklejony jest jakimś plastikowym elementem i nie wiadomo, czy spryskiwacz jest, czy jest sprawny itp.
Jak ugryźć ten temat? Dodam, że w niedługim czasie zamierzam oddać autko do lakiernika na malowanie zderzaka (na koszt z OC sprawcy). Zakupić profilaktycznie spryskiwacz i zaślepki i zlecić im ten temat? |
|
|
|
|
|
|
|
rodzynek
Moje A8
Silnik cm3: 4,2
Imię: Wojtek
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2023-10-13, 17:36
|
|
|
Stare to bardzo, ale nie będę nowego tematu zakładać.
Czy spryskiwacz z D2 FL można rozebrać i uszczelnić? Rozciekł mi się lewy na połączeniu, tak jak na zdjęciu i ściekło mi do kanału łącznie 10 ltr płynu...
Szkoda 200 zł na używkę, jeśli wystarczy jakiś oring wymienić.
Ktoś ma jakieś doświadczenia?
|
|
|
|
|
|
|
|
ARAB2319
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: tiptronic
Imię: KAMIL
|
Wysłany: 2024-02-26, 12:45
|
|
|
I jak uporałeś sie z wyciekiem?? da sie to rozebrać? |
|
|
|
|
rodzynek
Moje A8
Silnik cm3: 4,2
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2024-02-27, 02:07
|
|
|
Owszem, rozebrałem. To zgrubienie to tam naprawdę zatrzask na dolnej części, pod tym jest oring, ale nie on był u mnie problemem. Otóż górna, ruchoma część z dyszami opadając po psiknięciu nie uszczelniała się na dole - rozpadł się krążek (chyba) gumowy. W zasadzie wystarczyłoby tam coś dorobić, ale w związku z tym, że ten zatrzask dość mocno mi się połamał, to jednak kupiłem jakąś nową podróbę za 101 zł z przesyłką.
Starym może się jeszcze kiedyś pobawię. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|