|
Autor |
Wiadomość |
Marek_a8
Użytkownik
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marek
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2012-08-09, 11:14 [D2 96 2.8PB/LPG
] Immobilaizer
|
|
|
Witam od pewnego czasu mam problem z odpaleniem auta raz zaskoczy za pierwszym razem a raz za 5tym (odpala i zaraz gaśnie) na diagnostyce wyszedł mi błąd immobilajzera i faktycznie gdy wkładam kluczyk raz żółta kontrolka z kluczykiem gaśnie a raz nie. Czy da sie wywalić immo czy kupić używany i wymieniać całą wiązkę ze stacyjką i kluczykami? |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-08-09, 11:25
|
|
|
Z tego co sie informowałem u siebie to VAG Commanderem immo sie deaktywuje. Mam podobny problem ale rzadziej się powtarza i planuje zastapic immo czymś "własnym" koszta nie są duże. |
|
|
|
|
|
|
|
sylwekr
Moje A8
Rocznik: 1999
Skrzynia: tiptronic
Imię: Sylwek
Pomógł: 20 razy Wiek: 46 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 674 Skąd: Łowicz
|
Wysłany: 2012-08-09, 11:26
|
|
|
Najczęściej to problem samej anteny i złącza tej anteny. Antena jest przy stacyjce. W pierwszej kolejności sprawdził bym złacze (trzeba zdjąć osłonę kolumny kierownicy). Ja w A4 miałem podobny problem i wystarczyło przeczyszczenie styku na tym złączu (niektórzy zalecają obciąć te złącze i zlutować kabelki). Jak to nie pomoże to wymiana samej anteny IMMO co jest przy stacyjce. |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-08-09, 11:31
|
|
|
sylwekr, Prawda że najcześciej siada antena ale immo ma juz w sobie nature że może nam psikusa zrobic i bez serwisu na drodze sobie nie poradzimy dlatego lepiej zastapic to czyms pewniejszym(seryjne immo to mało istotne zabezpieczenie dla złodzieja) |
|
|
|
|
|
|
|
sylwekr
Moje A8
|
Wysłany: 2012-08-09, 11:40
|
|
|
Apophis napisał/a: | sylwekr, Prawda że najcześciej siada antena ale immo ma juz w sobie nature że może nam psikusa zrobic i bez serwisu na drodze sobie nie poradzimy dlatego lepiej zastapic to czyms pewniejszym(seryjne immo to mało istotne zabezpieczenie dla złodzieja) |
No wiele rzeczy w aucie może nam wykręcić numer na drodze. Ja u siebie na przykład niedawno demontowałem takie dodatkowe zabezpieczenie założone przez poprzedniego właściciela auta. Mimo że było niepowtarzalne to właśnie się obawiałem, że zrobi mi kiedyś "psikusa" i będzie unieruchomione auto. Trochę się zeszło zanim rozpracowałem jak to działa i jak to wywalić, a jak chcę mieć niestandardowe zabezpieczenia to wole to zrobić "po swojemu", aby wiedzieć czego po tym się ewentualnie spodziewać.
Odnośnie immobilizera to bez problemu można kupić na Allegro emulatory immobilizera (za ok 100 zł). Jak padnie w parę minut można nasz immobilizer "wyłaczyć", równie dobrze tą metodę może zastosować złodziej..... |
|
|
|
|
Marek_a8
Użytkownik
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Marek
|
Wysłany: 2012-08-09, 11:56
|
|
|
No to zaczne od czyszczenia, czy ta antena to ta biała puszka jak na zdjęciu z tej aukcji
http://allegro.pl/stacyjk...2481982803.html
Dodam ze mam stary typ kluczyka nie mam otwierania z pilota |
|
|
|
|
|
|
|
sylwekr
Moje A8
|
Wysłany: 2012-08-09, 12:22
|
|
|
Biała puszka to moduł immobilizera. Antena jest przy stacyjce - sprawdź połączenie pomiędzy tym modułem a stacyjką (anteną przy niej - krążek wokół stacyjnki z wyprowadzonym przewodem) |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-08-09, 17:29
|
|
|
sylwekr napisał/a: | a jak chcę mieć niestandardowe zabezpieczenia to wole to zrobić "po swojemu", aby wiedzieć czego po tym się ewentualnie spodziewać. |
Tutaj się z Tobą zgadzam-zabiezpieczenia to najlepiej nasze ktore wiemy jak w razie czego obejść |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|