|
Autor |
Wiadomość |
emilus143
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Emil
Jeżdzę: S8 D2, 90 B2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Wrz 2014 Posty: 462 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 2017-03-10, 19:56 [S8 D2 98 LPG
] Grucha podciśnienia kolektora
|
|
|
Szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem, dlatego opiszę co jest grane. Po 2 miesieczniej rozłące z moją krypą, zrobiłem przegląd płynów itd oraz też tej gruszki podciśnienia - przy 4 tysiącach obrotów powinno ją zasysać. Kiedyś się z nią tak robiło a teraz przestało.
Oczywiście żadnej nieszczelności nie ma, wężyki powyminiane, gruszka trzyma jak należy. Zaworek czarno biały wyczyszczony - w jedną stronę puszcza powietrze a w drugą nie. Ciekawi mnie ten zawór do którego podpina się wtyczkę. Kiedy wcisnę gruchę ucieka z niego powietrze.
Na zapalonym silniku, kiedy odepnę wtyczkę a potem podepnę, gruszka zasysa się sama na kilka sekund i wraca do pozycji wyjściowej. O co tu chodzi? Czyżby ten zawór z wtyczką do wymiany?? |
_________________ I`m the LPG master |
|
|
|
|
|
|
|
bawół1
Użytkownik
Rocznik: 2000
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Daniel
Jeżdzę: A6 C5
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 19 Lis 2016 Posty: 3 Skąd: Ostróda
|
Wysłany: 2017-03-11, 12:49
|
|
|
Wiem tylko ,że u mnie po zapaleniu silnika obydwie te gruszki się zasysają dopiero przy pewnych obrotach zaczynają się kolejno przestawiać -Odpuszczać |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2017-03-11, 17:31
|
|
|
bawół1 napisał/a: | Wiem tylko ,że u mnie po zapaleniu silnika obydwie te gruszki się zasysają dopiero przy pewnych obrotach zaczynają się kolejno przestawiać -Odpuszczać |
Ty masz FL to zupenie inny silnik i inaczej to u Ciebie pracuje.
W PreFL jest jedna gruszka która zasysa się dopiero po przekroczeniu pewnej wartości obrotowej w celu zmiany długości kolektora ssacego. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|