Rocznik: 1997
Silnik cm3: 2.5
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Adam
Jeżdzę: D2
Wysłany: 2014-06-10, 12:14
witam rozumiem ze jeśli są dwa od wiatraka klimy to jest on dwubiegowy mam jeszcze pytanko czy na kablu plusowym do wiatraka powinien być prąd dopiero po włączeniu klimy a tu włącza się po uruchomieniu auta lecz ktoś go rozłączył gdyż prawdopodobnie skleił się przekaźnik takie moje zdanie
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
Wysłany: 2014-06-10, 20:29
Nie nie ,najprawdopodobniej czujnik wysokiego ciśnienia się zawiesił -ten za prawą kratką .Podłącz niech wentylator pracuje popukaj w czujnik i powinien się odłączyć I nabij klimę.
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 2.5
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Adam
Jeżdzę: D2
Wysłany: 2014-06-10, 21:11
Kolego klima nabita tylko walczę z tym plusem który widnieje na kablu, dlatego zrobiło to wcześniejszemu właścicielowi małe zwarcie bo aż się tam stopiło. Pierwsza sprawa to zapodałem foto z tego co dziś znalazłem i jest tam ponad 10 przekaźników każdy ma oznaczenie numeryczne. Mile widziany jakiś schemat. Druga sprawa czy ten czujnik o który wspomniałeś jest pod maską dokładnie z której strony i jak wygląda? Jakieś foto podglądowe mile widziane. Przypominam że prąd na wiatraku już po włączeniu na zapłon już uruchamia klimę bez ingerencji włączenia panelu klimy
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
Wysłany: 2014-06-13, 21:18
Czujnik masz za małą kratką w zderzaku po stronie kierowcy .Jak zdemontujesz kratkę to śmiało go śrubokrętem sięgniesz , podłącz tego plusa i popukaj w czujnik jak puści to dobrze to wentylator się zatrzyma jak nie to trzeba szukać innej przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum