|
Autor |
Wiadomość |
gonias
Moje A8
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 4hp
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Sty 2012 Posty: 208 Skąd: Turek (WLKP)
|
Wysłany: 2015-07-17, 15:54 [D2 preFL ALL
] Głośniki w tylnych drzwiach - problem
|
|
|
Witam. Mam głośniki NOKIA i w tylnych drzwiach po dwóch stronach "pierdzą głośniki" po ok 1dniu od założenia boczków, prosto po założeniu nie zwróciły mi uwagi na nieczystości, a testowałem je delikatnie żeby trochę je "wygrzać" bo prawdopodobnie dawno nie grały, membrany były całe i nie popękane. Wcześniej miałem inne boczki z głośnikami i jeden nie grał wcale a drugi też był bardzo cichy i nieczysto grał. Wymieniłem głośniki bassowe w tylnej półce na inne, ale dobierałem moc RMS bardzo zbliżony do oryginału i oczywiście 4ohm'y i grają czysto bez żadnych brzdęków itp. Z tego co wiem, wzmacniacz pod głośnikami w tylnej półce odpowiadają również za tylne drzwi, czy to jest wzmacniacz dwukanałowy ? i np końcówki mocy odpowiadające za drzwi są nadpalone ? i wzmacniacze do wymiany?.
PS. Zrobiłem jeszcze jeden test, po długiej przerwie włączam radio i ustawiam na dość mocną głośność, to głośniki grają przez ok 30sek dobrze, potem powraca "pierdzenie". |
|
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2015-07-17, 20:07
|
|
|
Tyl obsługuje po 3 sztuki (czyli polka + tylne drzwi - L/P strona osobno). Co by wykluczyć głośnik/lub wzmacniacz po prostu podepnij te z drzwi pod coś innego. |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
gonias
Moje A8
Rocznik: 1994
Skrzynia: Tiptronic 4hp
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Sty 2012 Posty: 208 Skąd: Turek (WLKP)
|
Wysłany: 2015-07-18, 17:16
|
|
|
dice111 napisał/a: | Tyl obsługuje po 3 sztuki (czyli polka + tylne drzwi - L/P strona osobno). Co by wykluczyć głośnik/lub wzmacniacz po prostu podepnij te z drzwi pod coś innego. |
Tylko mnie zastanawia jedna rzecz, czy wzmacniacz jest 2 kanałowy, bo jeżeli nie to raczej tylne głośniki w półce też by grały nieczysto. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|