Autor |
Wiadomość |
Danio
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D2 FL
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 195 Skąd: Długołęka/Wrocław
|
Wysłany: 2015-03-09, 20:57 [D2 ALL
] Reanimacja wkładu lusterka fotochrom
|
|
|
Przed kupnem nowego wkładu postanowiłem spróbować naprawić stary rozlany, no i udało się. Fakt faktem że nie ściemnia się teraz no ale przynajmniej coś w nim widać
1. Zdjąłem obramówkę, akurat była w dolnej części pęknięta więc było łatwo, przy zdejmowaniu pękła w drugim miejscu (bardzo kruchy plastik)
2. Po całkowitym zdjęciu ramki włożyłem cieniutki śrubokręcik między dwa szkła i je rozwarstwiłem (klejone dookoła ale rozwarstwiłem je bez żadnych oporów)
3. Wyczyszczenie lustra z oleju (wodą spłukałem a potem spirytus i szmatka)
4. Po wyczyszczeniu przykleiłem ramkę, (kawałkami) oczywiście drugiej szybki nie zakładałem. Może nie jest idealnie ale prawie ładnie : <brawo2>
|
_________________ Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami |
|
|
|
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Rocznik: 2003
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2015-03-09, 21:05
|
|
|
W sumie dobry patent <okioki> ...szkoda ze mi zaraz po kupnie ukradli te wkłady
P.S. ...i proszę Cie usuń z profilu ten napis S-Line, to takie A8 nie istnieje <pomusz> |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: ZF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2015-03-09, 21:08
|
|
|
Ten płyn jak przyschnie to ciężko się usuwa a po drugie zobaczysz jak oślepia wieczorem Działa jak zwykłe lusterko kosmetyczne. Na myjniach uważaj aby nie lać po wkładach bo moment woda podejdzie i zaparuje, na nic podgrzewanie wkładów.. |
|
|
Danio
Moje A8
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 195 Skąd: Długołęka/Wrocław
|
Wysłany: 2015-03-09, 21:12
|
|
|
martin_rs4 napisał/a: |
P.S. ...i proszę Cie usuń z profilu ten napis S-Line, to takie A8 nie istnieje <pomusz> |
Serio? A myślałem że tak, fotele recaro, biegi w kierownicy, zawieszenie jak w S8 tylko trochę miększe (1BE), No dobra skoro to irytujące. |
|
|
|
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Rocznik: 2003
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2015-03-09, 21:18
|
|
|
krzychu22.p1i napisał/a: | Na myjniach uważaj aby nie lać po wkładach bo moment woda podejdzie i zaparuje, na nic podgrzewanie wkładów.. |
Dlatego ja mam zwykłe z alledrogo tylko podgrzewane i działają już ponad dwa lata bez problemu
Chętnie bym wrócił do fotochromów ale wizja wydania 500zl za używki, które zaraz mi znikną niezbyt nie przekonuje do tego powrotu...wole wymieniać co 2-3lata na zwykłe za 50 zł :p |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
Ostatnio zmieniony przez CINEK 2015-03-09, 21:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Danio
Moje A8
|
Wysłany: 2015-03-09, 21:18
|
|
|
krzychu22.p1i napisał/a: | Ten płyn jak przyschnie to ciężko się usuwa a po drugie zobaczysz jak oślepia wieczorem Działa jak zwykłe lusterko kosmetyczne. Na myjniach uważaj aby nie lać po wkładach bo moment woda podejdzie i zaparuje, na nic podgrzewanie wkładów.. |
Zdaję sobię z tego sprawę, najwyżej będę opuszczał, tj. pisałem wyżej przynajmniej coś widzę, Auto myję sam na podwórku, a to to sobie sam uszkodziłem karcherem, myślę że do czasu kupna nowego wkładu to wytrzyma. Zrobię zdjęcie po miesiącu i wstawie, czy warto robić.
Pojeździm, Zobaczym, |
|
|
|
|
|
|
|
Danio
Moje A8
|
Wysłany: 2015-03-09, 21:21
|
|
|
krzychu22.p1i napisał/a: | Na myjniach uważaj aby nie lać po wkładach bo moment woda podejdzie i zaparuje, na nic podgrzewanie wkładów.. |
Nie zaparuje bo drugiej szybki nie założyłem, wywaliłem ją więc jest zwykłe lusterko |
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: tiptronic FBG
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2015-06-22, 14:11
|
|
|
wszystko fajnie ale jak mam te wklady wylane ale ramka nie uszkodzona to jak to wyjąc z tego nie łamiąc ramek ?? bo to chyba warunek konieczny |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
|
|
|
Danio
Moje A8
|
Wysłany: 2015-06-22, 22:18
|
|
|
preston81 napisał/a: | wszystko fajnie ale jak mam te wklady wylane ale ramka nie uszkodzona to jak to wyjąc z tego nie łamiąc ramek ?? bo to chyba warunek konieczny |
No ramkę chyba musisz przerwać bo raczej jej tak nie rozciągniesz żeby zdjąć, natnij nożykiem, najmniej widocznym miejscem jest chyba górny wewnętrzny róg, u mnie pęknięcie było i cała ramka zeszła bardzo łatwo a z drugiej strony wcale nie oszczędzałem tego wkładu bo i tak był do wy...nia (nie chcę zapeszać ale uważaj bo ta ramka po tylu latach naprawdę jest bardzo łamliwa), powodzenia |
|
|
|
|
|