Wysłany: 2016-02-13, 13:53 [D2 94 4.2PB/LPG
] Silnik nie zapala - błąd obrotów
witam panowie posiadam audi a8 d2 94r 4.2 +lpg , wczoraj jezdziłem moim autkiem wszystko było bez zarzutu az do dzis rano odpalilem samochod wsiadlem i przejechalem 5 km nastepnie go zgasilem i po dwoch godzinach probowalem go odpalic i nie chcial po chwili załapał 3s i zgasł i tak co chwile wywala błąd obrotów silnika wiec gdzie mam szukac winy ??
Poprawiłem temat.
Następnym razem proszę o regulaminowe tworzenie tematu (nazwa i TAGi)
krzychu22.p1i
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Paweł
Jeżdzę: Audi S8 Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Lut 2011 Posty: 114 Skąd: Tychy
Wysłany: 2016-02-13, 13:57
Popraw temat kolego , a co do odpalania to pogazuje czujnik g28? przy kreceniu na vaagu pokazuje obroty silnika? jak nie to czujnik do wymiany mozesz go jeszcze przemierzyc ile pokazuje ohm powinno byc 0,86 kohm wtyczka znajduje sie po prawej stronie stojac przodem do auta na grodzi taka szara wtyczka 3 pin obok powinna byc wtyczka od sondy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum