Witam. Mam dziwny problem ze swoim autem a mianowicie gdy rano po raz pierwszy odpalę auto manetki nie działają oprócz świateł mijania. Brak kierunkowskazów, wycieraczek i spryskiwaczy. Myślałem że problem tkwi w samych przełącznikach ale nie. Przednie szyby da się opuścić automatycznie klikając raz przycisk ale już się automatycznie nie podnoszą. Problem znika po zganieniu i odpaleniu auta ponownie. Po przekręceniu samego zapłonu wszystko działa ok tylko po pierwszym starcie jest problem. Nawet nie wiem gdzie mogę zacząć. Miał ktoś podobny przypadek?
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
Wysłany: 2017-09-29, 19:40
Wychodzi na problem z przekaźnikiem odcinającym prąd poszczególnym urządzeniom podczas rozruchu silnika. Równie dobrze może to tez być problem z masą ...na szybko możesz po kolei wyciągać i wkładać bezpieczniki, czasem coś nie łączy/zaśniedzieje i cyrki się dzieją.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum