Rocznik: 1996
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: grzegorz
Jeżdzę: audi a8 d2 2.8 ack
Wysłany: 2018-10-14, 19:56 [D2 preFL ALL
] odma inny typ
witam posiadam silnik ack,i ostatnio sie tak złapałem za czyszczenie przepustnicy i takie tam mówie sprawdze ezektor,ale za cholere nie moge skumać jak to działa.nigdzie nie moge znaleźć schematu mojej odmy,podobnie jak w tym temacie
http://www.audiklub.org/f...hp?f=1&t=112432
u mnie ezektor jest podłączony na wężyku który wychodzi gdzieś z kolektora ssącego odnoga 45 stopni idzie do przepustnicy a ta prosta idzie do serwa,i nie moge skumać jak to działa
.sciągłem ten dolot do przepustnicy i tam jest chyba jakiś separator czy co? tak to wygląda
a według tego schematu innego część odmy ma wchodzić do tego dolotu w innym miejscu a u mnie te miejsce wygląda tak
jest zaślepione jakby. i nie kumam wogóle układu podciśnień?skąd sie bierze podciśnienie w ack?bo vacum pompy nigdzie nie widze,na silniku mam tylko jeden zaworek n75 czy jakoś tak a na schematach są 2.
prosiłbym o wytłumaczenie jak chłopu na miedzy jak to działa,bo lubie wiedzieć jak coś działa zanim to rozgrzebie.pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum