Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2 Pomógł: 2 razy Wiek: 56 Dołączył: 09 Lip 2010 Posty: 485 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-07-21, 19:15 [D2 96 4.2PB/LPG
] poziom płynu chłodzącego
Witam
ostatnio zamontowałem gazyfikację na miejsce uszkodzonej i musiałem po raz pierwszy od czasu zakupu Niuni dolać płynu chłodzącego. Zrobiłem to na zimnym silniku, dolałem trochę więcej niż min, odpowietrzyłem tymi 2 śrubami przy podszybiu ( wchodzą tam przewody do ogrzewania - chyba) i po rozgrzaniu silnika ostrożnie odkręciłem korek od zbiornika z płynem, aby dodatkowo odpowietrzyć i ... wyszło sporo powietrza ( czuć alkoholem nie gazem ) a płyn podniósł się powyżej wlewu i trochę wyleciało.
Jak pisałem wcześniej nigdy nie dolewałem płynu, gdyż poziom zawsze był pomiędzy kreskami, jak demontowałem stary reduktor to węże zacisnąłem więc prawie nic nie wyleciało, do nowego nalałem płynu więc powietrza było niewiele w układzie.
Czy to jest normalne przy gorącym silniku czy mam zapowietrzony układ ??
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3 Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
Wysłany: 2011-07-21, 19:48
kolego ja mam podobny problem , tylko u mnie ostatnio podnosi się temperatura do 100*C i w tedy włącza się wisko i temperatura spada , tak jak by termostat się otwierał przy 100*C :-/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum