Wysłany: 2015-04-18, 14:20 [D2 FL ALL
] Xenon - D2S czy D2R?
Witam. Przepalił mi sie xenon i muszę wymienić ale mam problem. Na lampie mam kod D2S oraz D2R. W sklepie spytałem sie jaki były montowane to mówiła, że w roczniku 2001 był D2S, poszedłem gdzie indziej to po Vinie rozkodowała mi D2R. To w końcu jakie mam kupić aby było ok?
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: ZF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
Wysłany: 2015-04-18, 15:34
Pisze D2R or D2S na kloszu tylko dlatego, że sam klosz pasuje do obu rodzajów lamp liftowych, do soczewki (xenopnu) jak i bi xenonu (xenon plus). Reszta jak wyżej. Jeśli jest soczewka to tylko D2S. D2R mógłby wejść ale trzeba ździerać to zamalowanie :P
Tak więc były w FL 2 rodzaje lamp, tylko trzeba dobrze to rozróżnić. Jeśli masz we VINie kod PR-PX4 to jest to xenon plus czyli palnik D2R. Więc w sklepie z braku wiedzy mogą się pomylić.
Zachodzi też możliwość, że lampy zostały wymienione ze względu na dostępność i cenę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum