|
Autor |
Wiadomość |
dropsik
Użytkownik
Rocznik: 1991
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Szymon
Jeżdzę: D2
|
Wysłany: 2016-08-28, 22:55 [D2 95 4.2PB/LPG
] Czujnik temp zew
|
|
|
Witam
Mam pytanie. Czy ten czujnik w/w może powodować nie działający klimatronik w audi ?
Na kompie wyskakuje właśnie on i jeszcze sprzęgiełko. Ale po usunięciu błędów zostaje czujnik. W momencie odpalenia auta potem włączenia klimy na AUTO jest reakcja silnika, czyli spadek obrotów, ale nagle klima staje, włącza się ECON i pod kompem znowu wyskakuje błąd sprzegielka.
Mechanik sprawdzał i mówił, że prąd przechodzi po usunięciu błędów przez sprzegielko i klima działa gdy usunie błędy.
Teraz czy ten mały czujniczek może być za to zamieszanie odpowiedzialny?
PS klima działała oczywiście wcześniej.
Stosuj znaki interpunkcyjne na przyszłość. |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2016-08-29, 04:52
|
|
|
Może ale nie musi.
W zależności jak jest uszkodzony. Miałem przypadek, że pokazywał mi -36 stopni i klima chodziła prawidłowo.
Po niżej ( nie pamiętam dokładnie jakiej ) temperatury klimatyzacja się nie włączy, lecz czy ten czujnik może mieć wpływ skoro u mnie odpalała bez problemu.
dropsik napisał/a: | Mechanik sprawdzał i mówił, że prąd przechodzi po usunięciu błędów przez sprzegielko i klima działa gdy usunie błędy. |
dropsik napisał/a: | W momencie odpalenia auta potem włączenia klimy na AUTO jest reakcja silnika, czyli spadek obrotów, ale nagle klima staje, włącza się ECON i pod kompem znowu wyskakuje błąd sprzegielka. |
Ja bym się czepił sprzęgła. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
dropsik
Użytkownik
Rocznik: 1991
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tip
Imię: Szymon
Jeżdzę: D2
|
Wysłany: 2016-08-29, 15:26
|
|
|
ernesto napisał/a: | Może ale nie musi.
W zależności jak jest uszkodzony. Miałem przypadek, że pokazywał mi -36 stopni i klima chodziła prawidłowo.
Po niżej ( nie pamiętam dokładnie jakiej ) temperatury klimatyzacja się nie włączy, lecz czy ten czujnik może mieć wpływ skoro u mnie odpalała bez problemu.
dropsik napisał/a: | Mechanik sprawdzał i mówił, że prąd przechodzi po usunięciu błędów przez sprzegielko i klima działa gdy usunie błędy. |
dropsik napisał/a: | W momencie odpalenia auta potem włączenia klimy na AUTO jest reakcja silnika, czyli spadek obrotów, ale nagle klima staje, włącza się ECON i pod kompem znowu wyskakuje błąd sprzegielka. |
Ja bym się czepił sprzęgła. |
bede modzil wtedy z tym sprzeglem... bo czujnik do mnie przyjedzie jutro pojutrze zmienie i zobacze czy bedzie poprawa no jak nie no to sprzeglo kupie
[ Dodano: 2016-08-31, 06:36 ]
dobra to jeden problem rozwiazany... okazalo sie ze czujnik ma wine...
smiech taki ze wymienilem... odpalam auto wszystko cyc i benc... klima znowu sie rozlacza... no i zalamka ze musze kupic nowy kompreso uzywany jakis najlepiej bo taniej to wyjdzie niz to sprzegielko ktore nie jest dostepne...
beka taka ze klima zadzialala mi po caly dniu, a mianowicie dzisiaj nad ranem po 6 jak wyszedlem z pracy... odpalam auto i tak poprostu nacisnalem econ i patrze... nie gasnie... mowie o kur... haha no i oto tak wnioskuje ze po wymianie czujnika klima chodzi no chyba ze jeszcze wine mogla miec sama wtyczka od czujnika bo byla zepsuta w sensie takim ze nie trzymala sie w kupie... niby laczylem je ale konektorki meskie czyli te od silnika jakby a nie te od czujnika nie wchodzily w siebie... wiec rozebralem to i zlaczylem bez obudowy z tym klipsem no i dziala |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|