Wysłany: 2012-08-05, 11:05 [D2 FL ALL
] Navigation Plus - podłączenie anteny
Witam
Właśnie jestem w trakcie wymiany radia Concert na Navigation Plus. No i pojawił się problem. Po podłączeniu Navigacji po wpisaniu PIN-u przywitało mnie komunikatem: SAFE – Pin nich angeschlossen. Pogooglałem i okazało się że trzeba podłączyć do dolnej kostki (czarnej) pod pin5 zasilanie. Na tym złączu nie było napiecia, ale w Concercie służy ono do sterowania elektrycznej anteny (którą mam u siebie). Teraz prowizorycznie podłączyłem tam napiecie i Navi już uruchamia się, ale już antena jest „martwa” :-( . Zatem jak w Navigation jest sterowana elektryczna antena ? Gdzie ją podłączyć ?
Rocznik: 1988
Silnik cm3: 6600
Skrzynia: AOD
Zasilanie: ON
Imię: Paweł
Jeżdzę: 1978 Lincoln Continental Pomógł: 44 razy Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 1294 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-08-05, 22:51
navi nie ma wyjscia na elektryczna antene. Podepnij ja do plusa po kluczyku i tyle..
_________________ Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
navi nie ma wyjscia na elektryczna antene. Podepnij ja do plusa po kluczyku i tyle..
Nawet nie zakładałem, że tak może być - że Navi nie może sterować elektryczną anteną
Jeśli tak jest to mi tylko zostaje podłączyć tak jak zaproponowałeś.
Podłączyłem "po kluczyku" ale mnie to strasznie drażniło, na postoju antena chowała się i nie dało się radia słuchać. Dzisiaj podłączali mi tuner TMC do radia i powiedziałem o tej niedogodności. Chłopaki to przerobili, podpięli antenę chyba pod sterowanie zmieniarki i jest teraz super. Antena jest wysunięta zawsze jak włączone radio :-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum