|
Autor |
Wiadomość |
djwaldee
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 3,7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Waldemar
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 51 Dołączył: 27 Lip 2015 Posty: 104 Skąd: Chocianów
|
Wysłany: 2015-09-25, 20:13 [D2 preFL ALL
] szkody po stłuczce
|
|
|
miałem stłuczkę dzisiaj, gość nauką jazdy wjechał mi w przód między kołem a końcem zderzaka. Uszkodzony błotnik, zderzak i lampa. Wina moja bo wymusiłem pierwszeństwo wjeżdżając na czerwonym. Obok zapaliło się zielone do sketu w prawo, ja swojego za dobrze nie widziałem bo słońce oślepiało i stało się łup. Ale nie o tym, po przejechaniu 49 km przed samym domem zaczęło mi kołem telepać. ( do tego momentu jechał normalnie, jedynie przy hamowaniu ściągało mnie lekko w prawo ) W chwili obecnej jest skecone w prawo i nie chce wracać do pozycji na wprost, uwalony jest ( pęknięty ) na pewno wahacz górny ( ten ze sworzniem z jednej, zewnętrznej strony i tuleją od wenętrznej ) . Możilwe jest przez to zapadnięcie się koła w górnej części do środka? przy jeżdzie z takim kołem w końcówce, dolne wahacze też mogły dostać, czy tylko górne ? Zarysowanie lub pęknięcie jest także koło mocowania górnego amortyzatora, jak mi się wydaje. Wymienne to jest ? Cholera, jechałem po nowe fotele a skończy się znowy przodem |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-09-25, 20:17
|
|
|
No to długo sie nie najeździłeś....Jak dostałes strzała w koło to cała zawiecha do sprawdzenia. Owszem jeden uszkodzony wahacz może pociągnac dalsze szkody jak sie na tym jedzie. Ale co i jak to nie wywrózymy z fusów-rozkrecaj i obadaj. |
|
|
|
|
|
|
|
djwaldee
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 3,7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Waldemar
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 51 Dołączył: 27 Lip 2015 Posty: 104 Skąd: Chocianów
|
Wysłany: 2015-09-25, 20:31
|
|
|
jutro bede sprawdzac. strzala bezpośrednio w koło nie było tylko przed nim. na 95% Tak to juz jest jak się nie myśli lub zamyśli w trakcie jazdy. 15 lat bez stłuczki i tu taki zonk. Szkoda ze to nie był poprzedni hyundai bo tam automat zanim ruszył to myślał ze 2 sekundy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|