|
Autor |
Wiadomość |
sylweste.r
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Sylwester
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2011-11-09, 14:05 [D2 FL ALL
] telefon / bluetooth / A8 2001r
|
|
|
hej,
poszukalem troche w watkach dot. telefonow, ale nie znalazlem odpowiedzi. na pewno ktos z kolegow bedzie wiedzial.
1. w podlokietniku od strony pasazera mam taki (wyskakujacy po otworzeniu podlokietnika) uchwyt na telefon. nie mam sluchawki.
tak czy inaczej - czy takie instalacje mialy standardowo system glosnomowiacy? czyli jesli bym sobie wsadzil sluchawke to by dzialalo przez glosniki/jakis mikrofon w samochodzie?
2. jesli jest "glosnomowienie" to oczywiscie chetnie bym skorzystal z zestawu, aczkolwiek korzystanie z telefonu audi srednio mi sie usmiecha (trzeba go kupic, ale to nie jest wielki problem, ale kolejna karta, kolejny telefon, bez sensu troche). przyszlo mi do glowy, ze rozwiazaniem moglaby byc jakas "wkladka" zamiast telefonu, ktora udawalaby telefon dla samochodu a jednoczesnie wspoldzialala po bluetoothie z dowolna komorka. slyszal ktos moze o takim wynalazku?
pzdr, Sylwester. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2011-11-09, 22:02 Re: telefon / bluetooth / A8 2001r
|
|
|
sylweste.r napisał/a: | 1. w podlokietniku od strony pasazera mam taki (wyskakujacy po otworzeniu podlokietnika) uchwyt na telefon. nie mam sluchawki.
tak czy inaczej - czy takie instalacje mialy standardowo system glosnomowiacy? czyli jesli bym sobie wsadzil sluchawke to by dzialalo przez glosniki/jakis mikrofon w samochodzie? |
Z Twojego opisu wygląda na fabryczny... a do taki był fabrycznie sprzężony z NaviPlus i działał jak zestw głośnomówiący.
O ile dobrze pamiętam to w NaviPlus masz nawet regulację głośności telefonu.
sylweste.r napisał/a: | 2. jesli jest "glosnomowienie" to oczywiscie chetnie bym skorzystal z zestawu, aczkolwiek korzystanie z telefonu audi srednio mi sie usmiecha (trzeba go kupic, ale to nie jest wielki problem, ale kolejna karta, kolejny telefon, bez sensu troche)... |
Już samo kupienie w pełni sprawnego może być problemem bo powinieneś kupić ten który był fabrycznie w Twoim egzemplarzu a fabrycznie tych telefonów było kilka różnych modeli.
sylweste.r napisał/a: | 2...przyszlo mi do glowy, ze rozwiazaniem moglaby byc jakas "wkladka" zamiast telefonu, ktora udawalaby telefon dla samochodu a jednoczesnie wspoldzialala po bluetoothie z dowolna komorka. slyszal ktos moze o takim wynalazku? |
Tylko po co Ci jakaś wkładka?... skoro nie masz fabrycznego telefonu to wywal wogóle ten stelaż i zrób sobie tam drugi schowek w podlokietniku... a zestaw bluetooth ktoś ogarnięty i tak założy Ci tak że będzie współpracował z NaviPlus - ja właśnie tak miałem w swoim S8 ;-) |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
sylweste.r
Użytkownik
|
Wysłany: 2011-11-09, 23:59
|
|
|
dziekuje za rady, "standardowo" mozna na Ciebie liczyc;)!
wlasnie kwestia jest w tym, ze w calym tym samochodzie nie widze zadnego "sladu" wskazujacego na obsluge telefonu (oprocz wspomnianego wynalazku w podlokietniku). w e39 byla obsluga w kierownicy, obsluga z poziomu duzej nawigacji z radiem, zmieniarka itd. a tutaj nic...
no ale dobra, nie bede gdybal, bo nie szukalem az tak dokladnie. jak odbiore auto z warsztatu po zrobieniu turbo, przeplywki i innych 100 rzeczy to sie przyjrze bardziej szczegolowo
pzdr. Sylwester. |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2011-11-10, 06:54
|
|
|
sylweste.r napisał/a: | no ale dobra, nie bede gdybal, bo nie szukalem az tak dokladnie. jak odbiore auto z warsztatu po zrobieniu turbo, przeplywki i innych 100 rzeczy to sie przyjrze bardziej szczegolowo |
Chciałem dodać żebyś wpadł na naszego niedzielnego spota to popatrzymy i podumamy co to zrobić ale... chyba auto masz na razie zablokowane :roll: |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
sylweste.r
Użytkownik
|
Wysłany: 2011-11-10, 10:29
|
|
|
no niestety masz racje, auto bedzie pewnie na ok polowe nastepnego tygodnia...
wytargali mi silnik, wiec "korzystajac z okazji" robie magiel, obie turbiny, obie przeplywki, troche to trwa... oby warte bylo efektu |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|