Wysłany: 2015-10-07, 07:14 [D2 95 4.2PB/LPG
] Pomiary na blokach danych ABS
Wczoraj sprawdziłem prędkość wszystkich kół na ABS i wyszło mi że przy skręcaniu w lewo do prędkości 5,6 km przedni lewy czujnik pokazuje cały czas 1 gdy reszta ma równo 5,6 km dopiero po przekroczeniu 5,6 km wszystkie pokazują tą samą wartość. Czy tak powinno być ? Czy od razu pomiary powinny być równe ? Pytam ponieważ od jakiegoś czasu przy niskich obrotach skręcając w prawo czy w lewo zaczyna mi szarpać ? ciągnąć ale tylko kiedy ruszam lub wyjeżdżam z jakiejś uliczki później to ustaje. Co może być nie tak ?
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2015-10-07, 07:38
Jeśli nie zapala się żaden błąd na zegarach, ABS to nie masz się czym martwić.
Podczas skręcania koło po wewnętrznej stronie pokonuje inną prędkość ( mniejszą ) Jest to normalne i tą pracę wykonuję przedni mechanizm różnicowy.
Niczym się nie martw, tak ma być.
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum