Wysłany: 2015-10-17, 15:10 [D2 preFL ALL
] Wymiana radia delta -> concert II
Witam temat już oczywiście był kilkukrotnie podejmowany. Obecnie w moim A8 D2 (1994) mam radio concert (kaseta bez obsługi zmieniarki - wcześniej była delta ale uszkodzona) i chciałbym je zamienić na concert II. Oczywiście wiem że będę potrzebował adaptera CAN BUS itd. Mam pytanie ponieważ na allegro znalazłem radia concert II specjalnie dedykowane do A8 ale są też concert II do innych typów audi. czy poza wymiarem fizycznym radia ma to jakieś znaczenie? (kwestie wzmacniaczy itd)?
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jarek
Jeżdzę: A8 D2 i Octavia I
Wysłany: 2015-10-17, 18:44
Wydaje mi się, że wszystkie Concerty obsługiwały zmieniarki - może masz Chorus a nie Concert? Z tego co wiem, jeśli chodzi o Concert I to były różne szerokości panela np. 22 i 23 cm więc podobnie może być z Concert II. Najlepiej zmierz jaka szerokość panela masz teraz i szukaj takiego samego Concerta. Masz Prelifta to obstawiam, że do Ciebie podejdzie ten 22 cm ale niech wypowie się ktoś kto jest pewien na 100%:) I po za różnicą w centymetrach to ,,środek" jest taki sam.
Zdjęcia podglądowe:
22 cm
23 cm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum