Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
D2 ma jeszcze wzięcie do ślubu  
Autor Wiadomość
marta 
Moje A8

Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Marta i Łukasz
Jeżdzę: A8 D2 , S6 C7
Pomogła: 8 razy
Wysłany: 2012-08-31, 21:53   

Masa, Moja niunia będzie jutro wyglądała podobnie jak Twoja;) Może felgi nie 20 a 18 ale po dzisiejszym czyszczeniu - świeci się jak nowa ;)

W jednej kwestii będzie się wyróżniać między Wami .. kierowcą będzie kobieta - ja ;)

FOSS 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2012-08-31, 22:12   

Ja też jutro jadę na imprezę... pół wieczoru pastowałem auto a tu chmury na niebie... a mam do przejechania pół polski... coś czuję że na miejscu będę musiał robić poprawki :evil:
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

adrian949
[Usunięty]

Wysłany: 2013-08-10, 19:31   

Dziś miałem zaszczyt wieś parę młodą do ślubu :-D

koziolek 
Moje A8

Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Dawid
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2016-05-06, 09:08   

w lipcu wiozę moją siostrę do ślubu i będe miał profi sesje to zmienię fotki ;)

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-05-06, 10:30   

Ja biere 100-150zł w obrębie miasta ale jak dalej to tyle ile trza na wache dać. Nie trudnie się tym jakoś szczególnie ale kilka wesel juz swoja zrobiłem. Dekoracje bezinwazyjne sa w gestii młodych.

Dziś 400zł za D2 to wg mnie za dużo. jak masz tak dobra prace że ci zapłaca tyle za sobote to sie nie dziwię :D

koziolek 
Moje A8

Wysłany: 2016-05-06, 10:50   

jak odliczysz koszty typu paliwo i przygotowanie auta to z 400zł robi się około 300zł, a od rana gdzie trzeba zacząć przygotowanie auta do +/- 16 to jest jak dzień roboczy i przeliczając na godziny wcale nie wychodzi kolorowo :P
podsumowując jak znajdzie sie ktoś za 400zł to pojade, a jak nie to nie będe płakał :P

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-05-06, 11:13   

Jakie koszty przygotowania auta??

Odstawiam auto w umówione miejsce i jest przystrajane. Jednynie co robie wczęsniej to mycie ale mycie i sprzatanie to nie tylko dla młodych ale tez dla mnie samego bo i tak się to robi. Po przystrojeniu wioze to powiedzmy godzinka kolejna i ewentualnie po slubie jakies foty to daje max 3 h gdzie jazdy jest najwyżej na pół h :) Po slubie zawsze miałem zaproszenie od zadowolonych na impreze czyli wesele tam spozywam bogaty posiłek biere flache i wracam :)

Lukas134 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: 6HP26 GZA
Zasilanie: ON
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D3 & Corvette C4
Wysłany: 2016-05-06, 11:28   

Apophis, serio jesteś w stanie pojechać za 100-150zł zawieźć wesele?? no ja niby mam D3, ale jak woziłem D2 to takie same ceny brałem, jedynie po moim mieście nie wykraczając gdzieś daleko to minimalna stawka to 350zł i czym dalej to kwota wzrasta z kilometrami przeważnie 400-500zł.
Jeżeli mam wieźć taniej to wolę poleżeć nad wodą :) pytasz się koziolka, jakie koszta, wliczasz paliwo, myjnia oraz jakieś woskowanie odkurzanie itd i wszystkie składniki kosztują nikt za darmo tego nie daje, no chyba, że myjesz za 5zł i gotowe, ja przed każdym weselem dokładnie myję, nakładam jakiś wosk na całe auto środek cały sprzątam jakiś fajny dressing, poleruje felgi czyszczę opony wydechy itd i schodzi się kilka godzin, jak mam auto podstawić na godz 14 pod kwiaciarnię to już o 8 jestem na myjni i do 14 latam jak mały samochodzik, żeby jeszcze zdążyć wziąć prysznic i ubrać jakąś koszulę i marynarkę i jeżeli mam tak cały dzień latać praktycznie za darmo to tak jak pisałem wyżej wolę umyć auta i pojechać nad wodę poleżeć bo tak jak woziłem rok temu tyle wesel to praktycznie czas pracy zaczynam od 8 mycie do ok 20 wracam do domu więc 12 godzin :) a nie liczysz tego, że nikt się tak nie będzie spuszczał nad strojeniem auta i zaczepiają, żeby było ładnie itd i po sezonie max 2 musisz się liczyć z korektą lakieru chociażby na masce :) więc jeżeli zawozisz raz do roku ok, ale robiąc to zarobkowo i dbać o auto to trzeba liczyć się z ceną jaką koziolek, podał :) )

drago_o 
Moje A8

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Imię: Karol
Wysłany: 2016-05-06, 11:36   

Ale to u Was taniocha w takim razie :D Ja jechałem 2 wesela po 1000zł :D Tak z przypadku ale zawsze... jedynie koła od kumpla pożyczyłem bo moje nie za ładne są :D
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-05-06, 11:44   

Ale po co mam wliczać woskowanie i sprzatanie skoro po pierwsze nie jeżdzę chlewem a po drugie robie to cyklicznie tak czy siak. WIęc skoro wypucuje auto i postawie je pod domem to komu mam wliczac koszta? :)

Wolałem dać taka cene a i tak zwykle woziłem znajomych żeby mieć choc te zajęcie niz siedziec na tyłku i nie miec nic. Ja nie czuje straty,ludzie bardzo zadowoleni.

1000zł to jak dla mnie głupota gdzie ja cały soj slub w 2000 kosztów zmiesciłem :D

koziolek 
Moje A8

Wysłany: 2016-05-06, 11:46   

dokładnie tak jak Lukas134, napisał. porządne przygotowanie auta to kilka godzin latania z nietanimi kosmetykami i wracasz do domu późnym popołudniem. gdybym wybrał się do pracy to o 14 jestem w domu mam podobne pieniądze i jeszcze sobotę przed sobą :P

ceny wynajmu aut są bardzo różne i wszystko zależy kto co lubi... osobiście nigdy nie zdecydował bym się np na Syrenkę czy Warszawę za 1tys, ale sam jechałem Linkolnem za tyle bo lubie wygode :P

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-05-06, 11:51   

A w życiu żadne kilka godzin z żadnymi drogimi kosmetykami. nabijacie się chyba z ludzi bo to czy tylko umyjesz auto czy włozysz na niego wosk za stówe to nikt nie zauwazy na tym weselu. <faktycznie>

Chłopy ja przygotuje auto do wesela w godzinke. udekorowanie to jak wspomniałem nie moja brocha i niech trwa kolejna godzine ale zwykle tyle nie trwało bo nie zgadzam sie na żadne inwazyjne bukiety itp.

koziolek 
Moje A8

Wysłany: 2016-05-06, 11:54   

moje normalne mycie i czyszczenie wnętrza bez woskowania to około 3h latania :P

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-05-06, 11:56   

W 3 godziny to ja sie bawiłem z 10lat temu dziś z picowaniem skór i czasem na bro to mi może tyle zajmie. :)
I zapewniem że nie ma żadnych niedorobek-i z zewnatrz i wewnatrz lśni.

drago_o 
Moje A8

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Imię: Karol
Wysłany: 2016-05-06, 11:58   

Apophis napisał/a:
1000zł to jak dla mnie głupota gdzie ja cały soj slub w 2000 kosztów zmieściłem

Bo miałes tylko cywilny... Mój konkordat wyszedł niecałe 50tys a ludzi ledwo 80... Ale cały myk w tym, że wyszło by Cię taniej gdybyś zrobił normalne wesele. Zazwyczaj się zwracają i jeszcze coś zostaje a w najgorszym wypadku na 0.

Auto uważam, że jak już coś robię za kasę to ma być perfect :) Auto wypucowane, błyszczące, skóry pachnące. Tez sprzątam często auto ale na świeżo to zupełnie co innego.

Ja miałem okazję za 1500zł na swój jechać Ferrari 360 ale się nie zdecydowałem i swoim pojechałem/
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Odpowiedz do tematu