|
Autor |
Wiadomość |
stasko1
Użytkownik
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 3,7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Przemek
Jeżdzę: Audi A8
|
Wysłany: 2016-10-25, 21:27 [D2 99 3.7PB
] Problem z jedną stoną spryskiwaczy szyb i r
|
|
|
Witam.
Powiedzmy że wznawiam ten temat ale nie do końca, gdyż kupiłem jakiś czas temu A8 która stała koło 10miesiecy pod chmurką.
A sprawa wygląda następująco po ogarnięciu płynów olejów itp. musiałem użyć spryskiwaczy.
Spryskiwacze szyb (prawy od pasażera) pryska normalnie, lewy delikatnie że nawet do szyby nie doleci. Spryskiwacz reflektorów prawy normalnie się otwiera i pryska a lewy otwiera się podnosi wysoko i nie pryska w ogóle.
Czy ma ktoś pomysł co z tym zrobić ?? Być może jest coś poprzytykane ale dziwne żeby 1 strona tak jakby siadła czy była słabsza.
Z góry dzieki za pomoc. |
|
|
|
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2016-10-26, 06:52
|
|
|
no raczej będzie zatkane. Syfu się nazbierało i taki tego efekt. Chyba że już pompki niedomagają i nie są w stanie dać odpowiedniego ciśnienia aby lewa, ta dalsza strona działała
ale raczej będzie usyfione. |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
|
|
|
FranzM
Użytkownik
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.5
Zasilanie: ON
Imię: Rafał
Jeżdzę: A8 D2, A6 C5
Wiek: 37 Dołączył: 12 Kwi 2015 Posty: 42 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2016-10-26, 09:53
|
|
|
U mnie z lewego spryskiwacza wysuwa się często "rurka" i jest objaw jak u Ciebie. Szukaj przy podszybiu w bardzo bliskiej okolicy lewego spryskiwacza.
Dodam, że prawy spryskiwacz (od pasażera) jest jest "przejściówką" również na lewy, ten od kierowcy. tam również zdarza sięu mnie, że rurka się wypnie i od kierowcy nie psika. |
|
|
|
|
stasko1
Użytkownik
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 3,7
Imię: Przemek
Jeżdzę: Audi A8
|
Wysłany: 2016-10-26, 15:07
|
|
|
Spróbuje w weekend to rozebrać wszystko i jakoś posprawdzać, narazie dzieki za pomoc, gdyby ktoś miał jeszcze jakiś inny pomysł prosze pisać.
[ Dodano: 2016-11-06, 19:22 ]
Witam.
sprawdziłem to i co do spryskiwaczy szyb to spadł wężyk, ale co do reflektorów to nie doszedłem do tego, nie wiem gdzie jest pompka, próbowałem przeczyścić i przedmuchać dysze w zderzaku ale nic sie nie zmieniło. Prawy działa a lewy tylko sie wysuwa i nic nie pryska. |
|
|
|
|
|
|
|
tutenhamon
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
|
Wysłany: 2016-11-18, 15:23
|
|
|
Jeżeli się wysuwa to znaczy że tylko zapchane dysze .Jeżeli prawy działa to pompka sprawna .pompkę masz w zbirniczku płynu w lewym nadkolu są tam dwie pompki. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|