Nie mogę poradzić sobie z prawidłwym podpięciem RNS-D. model navi to 4D0 035 192 H
więc tzw. hybrydowa. Dedykowana do A8 . Nie chce współpracować z FIS-em i zestawem głośnomówiącym AEG. Wyświetla także komunikat o braku tunera TMC (podobno w tym typie navi nie jest wymagany) Niestety radio też nie wyszukuje stacji radiowych - no może poza radiem maryja :mrgreen: . Działają tylko przednie głośniki i mam wrażenie że nie czyta prędkości z kół. Niestety nie mogę poradzić sobie z zakodowaniem.
Posiadam VAS 5054A i soft w wersji v17. Jeśli byłby ktoś chętny pomóc (oczywiście odpłatnie) z Warszawy lub okolic to chętnie podjadę. Nie mam już nerwów do tej navi.
Niestety po zaciekłej walce z Przyciskiem SZUKAJ na forum nie znalazłem wyczerpującej odpowiedzi na mój problem. :cry:
P.S. Chętnie kupię zmieniarkę do tej navi ( w bagażniku siedzi jakiś BECKER na 10 płyt ale chyba nie zagra z tą nawigacją)
Pozdrawiam i czekam na info gg: 830381 lub P.W :d
Ostatnio zmieniony przez zablockm 2013-06-11, 01:21, w całości zmieniany 1 raz
Rocznik: 1988
Silnik cm3: 6600
Skrzynia: AOD
Zasilanie: ON
Imię: Paweł
Jeżdzę: 1978 Lincoln Continental Pomógł: 44 razy Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 1294 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-10-02, 22:32
jesli wali komunikat o braku tunera TMC to nie jest hybryda. Komunikacja z TMC idzie tylko po CAN a tego w twoich zegarach nie ma i dzialac razem nie bedzie. Koniec i kropka.
_________________ Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum