Wysłany: 2012-03-31, 08:59 [D2 02 2.5TDI
] problem ze sprezynami
mam pytanie bo pekla mi sprezyna na tyle i jest problem z zamowieniem takowej ale nie ma problemu ze sprezynami do modelu 4.2 benzyna czy moge takie wstawic do siebie do 2.5tdi w katalogach nigdzie nie ma do modelu 2.5 tdi a moze ktos ma na zbyciu dwie sprezyny do 2.5tdi qatro rocznik 2002 bardzo prosze o pomoc sprawa nie cierpiaca zwloki
Jeśli masz Q to wkładaj śmiało od 4.2. Nad tylną osią masa wszystkich ósemek z napędem na wszystkie koła jest podobna. Oczywiście nie taka sama, bo auta różnią się wyposażeniem fabrycznym jak np. hak ale nie będzie to "zasadnicze". Oczywiście nad przednia osią sytacja wygląda zupełnie inaczej :->
Teraz tylko kwestia żebyś trafił na jeszcze w miarę nie oklapnięte i trzymające parametry spreżynki na rynku wtórnym :roll:
Ja też kupiłem nowe, nieoryginalne swego czasu, jak wymontowałem nivo. Nie pamiętam firmy, ale są ok. Właśnie na nich było napisane Audi A8 Quattro (rear) co sugeruje że na tył zamienniki robią wspólne dla wszystkich wersji silnikowych z Q :->
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum