Hej
Jako , że postanowiłem założyć sobie kierownicę z grzaniem trafiła się kierownica z grzaniem i sterowaniem biegami oraz przyciskami do radia. Wcześniej miałem tylko sterowanie radiem.
Potrzebuję jakie powinno być kodowanie sterownika do MFSW. Obecnie mam Workshop code 00000 oraz coding 00000. Wtedy działaja przyciski, jeśli probuję zmienić kodowanie na inne to wychodzi jedynie 00001 ale niestety nie działaja wtedy przyciski.
Wie ktoś jakie powinno być prawidłowe kodowanie dla tipa grzania i sterowanie radiem i telefonem
0?xxx: Radio Remote
0 = active (Standard)
1 = inactive
0x?xx: Language
0 = German
1 = English
2 = French
3 = Italian
4 = Dutch
5 = Spanish
6 = Portuguese
7 = Danish
8 = Swedish
0xx?x: Tiptronic
0 = Tiptronic not installed (on Steering Wheel)
1 = Tiptronic installed (on Steering Wheel)
0xxx?: Steering Wheel Type
1 = Radio and Telephone Operation
2 = Radio Operation (6-Buttons)
5 = Radio/Telephone and Voice Control
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2 Pomógł: 18 razy Wiek: 38 Dołączył: 21 Mar 2012 Posty: 857 Skąd: RZ
Wysłany: 2014-10-18, 16:54
Dla potomnycha
Cytat:
Sterownika z indexem "A" nie zakodujesz na tiptronic, bo nie obsługuje tej funkcji. Potrzebujesz z indexem "C" lub "J". Index C kodowanie 0001 lub 0002, index J kodowanie 0011 lub 0012.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum