Wysłany: 2016-12-19, 15:28 [S8 D2 01 LPG
] Problem z odpalaniem po wymianie pompy pal
Witam
Wiem ze temat był przerabiany wiele razy lecz nie znalazłem rozwiązania mojego problem.
A wiec od początku, 3 tygodnie temu zatarła mi się pompa stwierdziłem ze nie będę oszczędzał i kupiłem pompę VDO aby nie mieć problemu z odpalaniem poniżej połowy zbiornika.
Po wymianie auto pojeździło parę dni do czasu aż poziom paliwa spadł poniżej połowy, wniosek jasny: źle zamontowany kosz paliwa. Parę razy już wyciągałem i próbowałem włożyć na swoje miejsce- bez skutku.
Zauważyłem kolejny problem poza tym ze bomba hałasuje(brzęczy) to gdy poziom paliwa jest powyżej 1/2 i postoi pare dni to odpali, popracuje nierówno i zgaśnie, problem znika po dolaniu do zbiornika paru litrów paliwa.
Wydaje mi się ze może to byc spowodowane nieszczelnością kosza ale pewny nie jestem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum