problem jest taki iż świeci mi sie kontrolka na fisie od poziomowania , zaczeło sie kilka tys temu czasami sie zapalała czasmi gasła czyli jak by raz miał syganał raz nie. 2 dni temu kontrolka pali sie na stałe a odczyty w bloku pomiarowym sa takie : http://tufotki.pl/8kC4r
bład taki
00774 - Level Control System Sensor; Rear Left (G76)
012 - Electrical Fault in Circuit
Jak dobrze widze brak syganału z czujnika poziomowania lewe tylne koło czyli od strony kierowcy z tyłu, zwaliłem dzis kolo odpiołem wtyczke wyczysciłem wiazke obejrzałem wizualnie zamontowałem ale odczyty nadal 0.
Pytanie do was z uwagi na powyższe okoliczności obstawiacie czujnik czy obwód? bez sensu kupowac nowy czujnik jesli to bedzie obwód, zastanawiam sie czy mozna przełożyć stronami czujniki aby wykluczyc wiazke el. i upewnic sie iż uwalony jest czujnik.
Zawieszenie funkcjonuje normalnie choc tył dość wolno sie opuszcza.
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-02-07, 22:33
Zawsze można na próbę kupić używany za 20-70 zł z alledrogo. Psują się często więc obstawialbym czujnik ale instalacji/kostki nie można wykluczyć. Można podłączyć ten z drugiej strony dla testu.
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-02-08, 07:15
Ja często przeglądam co mozna na allegro kupić i czasami wpada jakieś nowe rozebrane auto i w takich cenach już je widziałem... Nie wiem czy na ten moment cos w tej cenie będzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum