|
Autor |
Wiadomość |
Krystian5010
Użytkownik
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Krystian
Jeżdzę: D3
|
Wysłany: 2015-02-16, 21:42 [D3 06 4.2TDI
] Tryb awaryjny
|
|
|
Witam , mam następujący problem w moim audi a8 d3 2006r, często podczas tras lub dluższych jazd czy nawet w mieście mam następujący problem: jadąc samochód wchodzi w tryb awaryjny, to znaczy zapala się mrugająca kontrolka świecy silnik nie chodzi na wszystkie gary co slychać , trzęsie budą oraz nie da sie jechać jedynie utrzymać prędkość którą miałem.
Żeby naprawić muszę stanąć i od nowa odpalić auto, nie ukrywam ,że jest to bardzo irytujące jednak chciałbym to naprawić. Miałem w tej sprawie nie raz podpięty komputer, początkowo pokazywało BŁĄD wtrysku ,czy błąd zasilania wtrysku. Zaznaczam ,że około 4-5 miesięcy temu miałem wszystkie oddane na sprawdzenie i było wszystko ok.
Aktualnie na komputerze nie pokazuje błedu wtrysku jednak błąd sondy lambda bank 1 o ile się nie mylę.
Proszę o pomoc , na czym polega problem? |
|
|
|
|
|
|
|
aro51
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Imię: Arek
Jeżdzę: F11
Pomógł: 38 razy Dołączył: 23 Lis 2010 Posty: 614 Skąd: Mazowieckie
|
|
|
|
|
|
|
|
emdzej
Moje A8
Rocznik: 2011
Silnik cm3: 4200
Imię: Max
Jeżdzę: A8 D4
Pomógł: 16 razy Dołączył: 03 Kwi 2012 Posty: 373 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2015-02-17, 19:02
|
|
|
Kolego Krystian5010 widzę że jesteś z Pomorskiego, może skontaktuj się z MW Motorline z Sopotu na pewno pomogą, ja polecam! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|