|
Autor |
Wiadomość |
Czapi_20
Moje A8
Rocznik: 2009
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Radek
Jeżdzę: A8,Touareg
|
Wysłany: 2017-05-23, 15:23 [D3 09 4.2TDI
] Dziwny dźwięk przy kole
|
|
|
Witam, Panowie od jakiegoś czasu zacząłem slyszeć takie jakby dzwonienie w prawym przednim kole. Nadmienie że wszystkie wahacze zrobione drążki i łączniki też. odcas jazdy w srodku nic nie slychać, dopiero przy otwartej szybie. Dzieje się tak na postoju jak skrecam kołami podczas jazdy na wprost na lekkich nie równościach oraz przy szybkim skręcie najczęciej w lewo.
Czy ktoś z was miał już taki przypadek ? |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
|
|
|
Czapi_20
Moje A8
|
Wysłany: 2017-05-23, 16:13
|
|
|
dzwonienie, a nawet takie strzelanie, taki metaliczny ten dzwięk i wkurza strasznie.
[ Dodano: 2017-05-23, 17:24 ]
Looo... W ogóle jakbym mógł moderatora prosić bo się błąd w dal , w dziale d3 to miało być. Przepraszam |
|
|
|
|
PiotrekS
Moje A8
Rocznik: 2015
Silnik cm3: 4.0
Zasilanie: PB
Imię: Piotrek
Jeżdzę: A8L
Pomógł: 13 razy Dołączył: 21 Paź 2009 Posty: 124 Skąd: WLKP
|
Wysłany: 2017-05-23, 19:54
|
|
|
Lozyska w piascie do wymiany masz, tez to mialem. Takie cykanie, pstrykanie przy powolnej jezdzie slychac idealnie |
_________________ Pozdrawiam
PiotrekS |
|
|
|
|
|
|
|
Czapi_20
Moje A8
|
Wysłany: 2017-05-24, 08:53
|
|
|
PiotrekS napisał/a: | Lozyska w piascie do wymiany masz, tez to mialem. Takie cykanie, pstrykanie przy powolnej jezdzie slychac idealnie |
Bez jaj w zeszłym roku to łożysko wymieniłem zresztą jakiś rytuał bo co roku łożysko i co rok to inne ok zobaczymy tylko to jest przy dowolnej jeździe i przy składaniu na postoju , a te blaszki co na zaciskach są ? Da się w ogóle jechać bez tego żeby sprawdzić czy to nie one takie dźwięki wydają ? O ile się nie mylę podobne przypadki były w d2. |
|
|
|
|
PiotrekS
Moje A8
Rocznik: 2015
Silnik cm3: 4.0
Zasilanie: PB
Imię: Piotrek
Jeżdzę: A8L
Pomógł: 13 razy Dołączył: 21 Paź 2009 Posty: 124 Skąd: WLKP
|
Wysłany: 2017-05-24, 15:08
|
|
|
tez mam wrazenie ze te lozyska sa awaryjne. Ostatnio w D4 mialem dziwna sytuacje. Podczas jazdy pisk z lewego przedniego kola jakby klocki sie skonczyly i blacha tarla o tarcz, kilka hamowan, bez zmian, pisk az sie ludzie ogladaja. Parking, podnosnik, kolo zdjete, klocki OK, miedzy tarcz a blache oslonowa dostal sie kamien/kawalek asfaltu nie wiem jak tam wpadl ale skutecznie dawal znac o sobie, po usunieciu spokoj i cisza. Cale szczescie tarcz sie nie porysowala w miejscu gdzie sie zaklinowal
PS Jezdzisz autem regularnie czy stoi dluzszy czas? |
_________________ Pozdrawiam
PiotrekS |
|
|
|
|
|
|
|
Czapi_20
Moje A8
|
Wysłany: 2017-05-24, 16:30
|
|
|
PiotrekS napisał/a: | PS Jezdzisz autem regularnie czy stoi dluzszy czas? |
Jeżdżę cały czas w aucie cisza podczas jazdy, jedynie przy otwartym oknie to słychać. Tak się nie ma czego przyczepić tym bardziej że wszystkie tuleje na wahaczach łączniki i drążki powymieniane.
Czas to sprzedać chyba bo cały czas co wystawie to się waham i zdejmuje ogłoszenia a chyba jednak przyszedł czas na nią |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|