|
Autor |
Wiadomość |
djdemon_pl
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D3 FL
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 20 Wrz 2009 Posty: 159 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2013-08-03, 10:35 [D3 ALL] Wymiana przedniego zawieszenia + wycena.
|
|
|
Witam!
Zaczęło mi coś ostatnio stukać z przodu i po wizycie u mechanika, doszliśmy do wniosku, że warto byłoby zrobić cały przód, żeby mieć spokój.
W kwestii wyboru firmy mam dosyć spory mętlik w głowie.
TRW, Lemforder czy może Swag ?
I w tym zakresie prosiłbym o podpowiedzi.
Do tego dodam, że jeżdżę na 20" na dystansie i chciałbym coś, co wytrzyma ten zestaw.
Ceny też są z ogromnym przestrzałem od 2000 do 7000 za zestaw.
Jedni mówią, że w TRW można trafić na podróbki itd...
Dlatego, że mam do Was pytanie - jakie macie sprawdzone miejsca zakupów i czy można by było od kogoś z Was zamówić sprawdzony zestaw przedniego zawieszenia ?
Będę wdzięczny za informacje.
Dla podpowiedzi: A8 D3 - 2005, 4.2, 335KM |
_________________ "Wierny Ideałom"
Było: A8 4.2 '95, A8 4.2 D2 FL '99,
Jest: A8 4.2 D3 FL '05 |
|
|
|
|
|
|
|
Myski
Moje A8
Rocznik: 1995
Skrzynia: automatyczna
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 39 Dołączył: 11 Lut 2012 Posty: 69 Skąd: Warszawa/mazowieckie
|
Wysłany: 2013-08-03, 17:25
|
|
|
U siebie jak wymienialem zawieszenie wahacze, tuleje, stabilizator itp. z wymiana zaplacilem okolo 3 tys. tyle , ze i przod i tyl byl robiony. Do tego doszedl gwint.
djdemon_pl napisał/a: | Do tego dodam, że jeżdżę na 20" na dystansie i chciałbym coś, co wytrzyma ten zestaw. |
Sztywne masz zwieszenie? |
|
|
|
|
|
|
|
djdemon_pl
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D3 FL
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 20 Wrz 2009 Posty: 159 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2013-08-03, 17:57
|
|
|
Zawieszenie pneumatyczne w wersji comfort. |
_________________ "Wierny Ideałom"
Było: A8 4.2 '95, A8 4.2 D2 FL '99,
Jest: A8 4.2 D3 FL '05 |
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-08-04, 07:33
|
|
|
Myski napisał/a: | U siebie jak wymienialem zawieszenie wahacze, tuleje, stabilizator itp. z wymiana zaplacilem okolo 3 tys. tyle , ze i przod i tyl byl robiony. Do tego doszedl gwint.
djdemon_pl napisał/a: | Do tego dodam, że jeżdżę na 20" na dystansie i chciałbym coś, co wytrzyma ten zestaw. |
Sztywne masz zwieszenie? |
Jakiej firmy masz gwint, jak ci się na nim lata? |
|
|
|
|
|
|
|
bunga bunga
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3200
Skrzynia: Tip
Zasilanie: ON
Imię: Marcinkus
Jeżdzę: W221, 997
|
Wysłany: 2013-08-04, 10:52
|
|
|
Ja zakładałem tylko Lemfordera, marka firmy ZF. I to jest najlepszy z zamienników.
Kupuje w 90% w www.eauto-expert.pl. Robią też wysyłki.
Rozmawiaj z Darkiem powołaj się na Marcina od A8 W12.
Powinien być rabat.
8-) |
_________________ Forum Audi A6 |
|
|
|
|
Myski
Moje A8
|
Wysłany: 2013-08-04, 10:59
|
|
|
Zawieszenie mam FKAU95 FK Automotive (numer katalogowy). Co do jazdy to musialem sie przyzwyczaic. Mam 20'', sztywne zawieszenie i obnizone auto, sporo, (widac na avatarze) wiec musialem zaczac uwazac na drodze aby nie polamac felg. Reasumujac, przy takim zestawieniu zapomnij o jakimkolwiek konfozmiarcie. Ja nie zaluje i nie zamierzam nic zmieniac.
Jesli bedziesz chcial gwint to daj znac moze troche taniej uda sie zalatwic bo znajmowy ciagnie bezposrednio z zagranicy.
[ Dodano: 2013-08-04, 12:09 ]
djdemon_pl napisał/a: | Zawieszenie pneumatyczne w wersji comfort. |
Tak jak napisalem wczesniej u mnie jest sztywne zawieszenie i duze kola wiec zawieszenie jest mocno obciazone, wahacze itp.. Wszystko dziala nie widze zadnych problemow. U Ciebie duzo wiecej energi zostanie pochlonietej przez amory i sprezyny (ze wzgledu na llagodniejsza charakterystyke). Wahacze itp, beda mniej obciazone. To co jest u mnie powinno spokojnie wytrzymac u Ciebie. Pogadam z chlopakami z Boscha akurat mi w aucie grzebia, jak dowiem sie jakiej firmy osprzet byl wsadzony to dam znac. |
|
|
|
|
|
|
|
123mielony
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tiptronic F1
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: D3
Pomógł: 47 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 1828 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2013-08-04, 11:11
|
|
|
Myski napisał/a: | Zawieszenie mam FKAU95 FK Automotive (numer katalogowy). Co do jazdy to musialem sie przyzwyczaic. Mam 20'', sztywne zawieszenie i obnizone auto, sporo, (widac na avatarze) wiec musialem zaczac uwazac na drodze aby nie polamac felg. Reasumujac, przy takim zestawieniu zapomnij o jakimkolwiek konfozmiarcie. Ja nie zaluje i nie zamierzam nic zmieniac.
Jesli bedziesz chcial gwint to daj znac moze troche taniej uda sie zalatwic bo znajmowy ciagnie bezposrednio z zagranicy.
[ Dodano: 2013-08-04, 12:09 ]
djdemon_pl napisał/a: | Zawieszenie pneumatyczne w wersji comfort. |
Tak jak napisalem wczesniej u mnie jest sztywne zawieszenie i duze kola wiec zawieszenie jest mocno obciazone, wahacze itp.. Wszystko dziala nie widze zadnych problemow. U Ciebie duzo wiecej energi zostanie pochlonietej przez amory i sprezyny (ze wzgledu na llagodniejsza charakterystyke). Wahacze itp, beda mniej obciazone. To co jest u mnie powinno spokojnie wytrzymac u Ciebie. Pogadam z chlopakami z Boscha akurat mi w aucie grzebia, jak dowiem sie jakiej firmy osprzet byl wsadzony to dam znac. |
Kolego tu mowa jest o D3 na pnełmatyce. |
|
|
|
|
Myski
Moje A8
|
Wysłany: 2013-08-04, 11:19
|
|
|
123mielony, wiem o tym
[ Dodano: 2013-08-04, 12:27 ]
Na poczatku mialem powstalo male nieporozumienie podczas zakupu bo chlopak wlasnie myslal, ze mam model D3 i prawie zamowil do tego modelu wiec FK do D3 tez powinni miec. Zawiesznie oczywiscie podalem nie jako "plug & play" bo do D3 pasowac nie bedzie tylko w calu namierzenia model/seri zawieszenia o podobnej charakterystyce,
Tak w nawiazaniu do komentarza 123mielony |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|